Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Pogięty kot:(

boas
    Guest

Re: Pogięty kot:(

Niestety, mój kot potrafi otwierać drzwi, dlatego muszę dodatkowo zabezpieczać moje pajączki. Dodaję fotę tej spryciary.

Vagansmen
    Guest

Ja mam kotke która często jest w pokoju gdzie pająk, ale ona się nie interesuje terra, a wdodatku terra stoi dość wysoko na półce

Jimbo
    Guest

Mój kocur nie interesuje się pająkami, ale lubi obserwować świerszcze, które stoją na podłodze. Jak już dajemy fotki, to proszę bardzo

SPeCTeR
    Guest

Ions, szczerze mowiac ciezko powiedziec. Zupelnie inny uklad immunoligoczny i to, co ma slbay jad dla czlowieka, moze bys smiertelene dla pajaka i na odwrot. Z tego co wiem Atrax Robustus (?) (napewno atrax, tylko nie jestem pewny, czy ten ;> ) czlowieka "powala" bardzo szybko ( godzinka, dwie ) natomiast dla psa lub kota jest wlasciwie nieszkodliwy...

Dark Raptor
    Guest

Dużo zależy też od masy ukąszonego zwierzęcia. Choć dla niektórych gatunków może to tylko oznaczać czas męczarni.
    Czytałem fajną prackę dotyczącą pokąsań psów w Australii przez pająki z rodzajów Phlogiellus i Selenocsmia. Śmierć psów następowała od 30 minutach do 18 godzin od ukąszenia (te ostatnie przypadki dotyczyły psów pow. 50 kg.

Awikularia
    Guest

Boas, mina tej kotki mowi sama za siebie .
    Kiedys mialam szczura, ktory pajakom nic nie robil, natomiast strasznie kradl pudelka po kliszach i obgryzal. Kiedys ukradl takie pudelko z malym B. vagans w srodku. Oczywiscie go zezarl... Jak mialam tego szczura, to zaden swierszc- uciekinier nie mial prawa zyc - szczuras zawsze wylapal i pozjadal wszystko co zwialo.

madOx
    Guest

Moja kotka pajakami jest strasznie zainteresowana. Najchetnie siedzialaby caly dzien na terrarium. W tym problem. Ciagle musze sprawdzac pokoj przed tym jak wyjde bo skubana sie chowa.

chrzanu
    Guest

Ja własnie mam młodego kota który wsyzstko musi obczaić, dlatego kot, mama,tata, siostra, i wszytko inne co żyje niema prawa wchodzić do mojego pokoju, a gdy wychodze to zawsze go zamykam żeby kot ***** nie wlazł. bo często skace na terra jak siedze w pokoju i mam otwarte drzwi.

TOXYN
    Guest

To zdjęcie jak moj byl maly teraz to jest straszna bestia:] jak czasem wbije zęby w ręke to aż ciężko go oderwać już nie raz mialem zakrwawioną ręke a wystarczy że się go głaszcze więcej niż 2min

talullah
    Guest

Koty, intresujące się takimi zabawkami, jak pająki wcale nie są pogięte. Są jak najbardziej normalne. My mamy dwie kotki. Jedna-Talullah jest na naszym profilu. To jest miłośniczka hydrauliki. Lubi krany, wodę i zamki w drzwiach. Pająki za mało pachną. Jej zainteresowanie jest raczej małe. Jednak zamontowaliśmy zamek patentowy w drzwiach do pokoju, gdzie są terraria. Na muchy poluje, a pająki nawet te biegające luzem po chałupie (Kątniki i Kosarze) zostawia w spokoju.

Uprawnienia umieszczania postów