Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zgrubienie na odwloku

die
    Guest

Zgrubienie na odwloku

Mam mlodego (L1) ptasznika kedzierzawego. Od kilku dni nie przyjmuje pozywienia.. I dzis na jego odwloku zauwazylem mala nierownosc.. Takie jakby zgrubienie i jest ono odrobine jesniejsze.. co to moze oznaczac? Bo nie mam pojecia...

Vagansmen
    Guest

Re: Zgrubienie na odwloku

Sprawdź czy to czasem nie pleśń

die
    Guest

No wlasnie.. tak myslalem ze bedzie taka interpretacja.. Plesn to nie jest.. na odwloku widac tak jakby skora miala lekkie zgrubienie i byla tam jasniejsza.. Z tego co czytalem to w tym miejscu pajak odrzuca plytke do tego aby wydostac sie ze starej skory. Czy to moze byc wlasnie to? Czyli przygotowanie do wylinki?

Vagansmen
    Guest

pierwszy raz słyszę o czymś takim że na skórze ptasznika przed wylinką robi się zgrubienie, ale wiem że odwłok przed wylinką ciemnieje

Deathscythe
    Guest

może Ci się wydaje :/

morda
    Guest

A z której strony? Może to płucotchawki albo wyczesany odwłok.

die
    Guest

u gory na odwloku... WYczesane wloski to nie sa napewno.. Pajak na poczatku mial jasniejsza barwe.. pozniej sciemnial a wiec spodziewam sie wylinki.. no a teraz zrobilo si etakie jasniejsze miejsce

Lazer302
    Guest

Może to być poprostu wygolone miejsce. Miałem to samo i na spokojnie mi przeżył. A to że nieje może być przyczyną ściągania wylinki.

Uprawnienia umieszczania postów