Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Resztki pozywienia...

bracie
    Guest

Resztki pozywienia...

Witam,
    czytajac sobie forum, FAQ i rozne dziwne strony wychodzi na to, ze resztki pozywienia nalezy jednak pajakowi (kedzierzawy L3) zabierac . Jak to jednak zrobic nie narazajac pajaka na stres (co, jak wyczytalem jest niemile dla niego) ? Teraz trzymam go w malym sloiczku, z podlozem kokosowym i polowka orzecha wloskiego jaka kryjowka. Po upolowaniu pozywienia (dostaje maczniaki i swierszcze) zabiera toto do orzecha i tu mam dylemat: czy podniesc kryjowke i zabrac mu to jakos peseta, czy poczekac i zobaczyc, czy nie zacznie cos tam plesniec (mam nadzieje, ze to jakos bedzie widac)...? Jakie rozwiazanie polecacie?

Pozdrawiam
    Pit

soltys_szczecin
    Guest

Re: Resztki pozywienia...

lepiej te 10 sekund niepokoju zabrac mu resztki niz czekac az skorupa orzecha sama zacznie chodzic :P ( wg mnie oczywiscie ).

BOOBO
    Guest

Dolaczajac sie do tematu:
    A co ja mam zrobic jak mam Avicularie Versicolor i trzymam ja w sloiku. Ona zrobila sobie gniazdo wysoko prawie na pokrywce. Wrzucilem jej pinke, zjadla ja i wyrzucila poza gzniazdo, ale jak ja mam jej to wyciagnac skoro jak otworze sloik to ona ucieknie bo jest diabelsko szybka ??

cyclosternum
    Guest

musisz zrobic tak aby nie uciekła.
    a co do kendziora to lepiej podniesc i wyciągnądz bo z pleśnią nie ma żartów i lepiej usunąc za wczasu niż puzniej kędziora leczyc
    ps.wydaje mi sie ze ptaszniki wynoszą resztki z kryjówki by własnie domek im nie plesniał

maze
    Guest

wynasza, wynasza ...

madOx
    Guest

>> Jak to jednak zrobic nie narazajac pajaka na stres

Bez przesady, nic pajakowi sie nie stanie, ani sie nie zestresuje jak mu wyciagniesz resztki pokarmu

bracie
    Guest

Juz po stresie... Nie wiem, cy on zezarl te kilka maczniakow i kilka swierszczy w calosci, ale po wyjeciu orzecha nic, oprocz malutkiego "klebka" pajeczyny nie znalazlem... Cos malo zostaje z takiej ilosci zarcia... A pajak jakos to przezyl, w nagrode dostal ciut wieksza polowke orzecha

Uprawnienia umieszczania postów