-
l. prahybana samiec i dojzalosc
jakis czas temu moj l. prahybana L11 zrobil na scianie terrarium siec na znosil tam grudek zeimi i poprzyklejal je do sciany. zaniepokojil mnie troche myslalem ze napelnial sie i ze dojzal juz, a sadzilem ze byl po 11 wylince (chyba ze przegapilem jakas). jednak tak go ogladam i ni cholery nie moge dojzec ani haczykow ani bulbusow ma ktos moze fotki gdzie one sa?? albo wie ktos po co mu ta siec??
-
Re: l. prahybana samiec i dojzalosc
-
hehe - a moze ,,niestety" masz samice ??
-
to po jakiego grzyba robil by ta siec?? ;]
obejzalem go dokladnie i ani sladu bulbusow i haczykow mozliwe ze wylinka byla za sucha gdy okreslalem plec wyjalem ja jak sie obrucil do normalnej pozycji po linieniu
-
Jak to po co? Na przyklad dla umocnienia kryjowki? Albo przed linieniem?...
-
ani sladow bulbusow w L11 ????? heh - masz samice wg mnie .... pogodz sie z ,,klęską" :P
-
Niektore samce dojrzewaja okolo 13 wylinki, tak wiec za wczesnie na triumfalne pienia...
-
ale nie jest tak ze L11 to wystarczająca wielkosci i wygląd na okreslenie dymorfizmu płciowego ?? samica przeciez ma grubsze nogi, jest bardziej ,,nabita" ... noi wylinki !
-
Soltysie, przyjdz do mnie i na podstawie "nabicia i grubszych nog" porozpoznajesz mi samice....
-
oastatnia wylinke mial jakos w pazdzierniku wiec przygotowywanie sie do nastepnej to to chyba nie jest. to dego je i jest ruchliwy(nie jakos specjalnie ale tak jak zwykle )
Uprawnienia umieszczania postów