-
Re: SZCZUR
uffffffff
-
))))))))
-
Szczury są z.......e
Moje ulubione zwierzę jakie do tej pory miałem
Nigdy niemiałem węży ale gdybym miał wybierać to dał bym mu chomika nigdy ich nielubiałem ,wydawały mi się głupie - bez urazy dla nikogo
Szczur jest według mnie jednym z najinteligętniejszych i najmilszych zwierząt.
Jak miłym było dla mnie zaskoczeniem (jak kiedyś zapomniałem na noc zamknąć klatki ,która stała na biurku koło łużka)kiedy mnie rano obudziło delikatne prychanie koł mojego nosa.Moja szczurzyca spała jakieś dziesięć centymetrów od mojej twarzy ,zwinięta w kłębek na poduszce
Mówię wam niepowtarzalne uczucie
Według mnie szczurów niepowinno się dawać wężom,innym powodem jest to że mogą je pogryść.
Litości dla szczurów ))
-
-
Przy trzymaniu szczura warto pamiętać o zabezpieczaniu terrarium z jaszczurkami. Szczur bowiem bardzo szybko upora się z gadami, o czym świadczą nie tylko przypadki z terrarystyki, ale także, niestety, z natury (choćby zjadanie tuatar na Nowej zelandii czy młodych żółwi z Galapagos i setki innych przykładów).
-
Jest jeszcze inny sposób jeśli chodzi o pokarm dla gadów
Najlepiej się zorientować czy jest w pobliżu jakaś wylęgarnia kurcząt
W wylęgarniach można tanio lub w niektórych nawet za darmo dostać kórze jaja które były niezalężone (z tego co wiem to niektóre węże jedzą jaja)
Natomiast jeżeli wylęgarnia prowadzi selekcję płci (tak zwane seksowanie ;P ) to napewno mają nadwyżki kogutków które są gazowane ( trochę smutne ) masowo i przerabiane na paszę bądż odbierane przeż ogrody zoologiczne
Mój znajomy naprzykład prowadzi chodowlę bażantów i regularnie odbiera dostawy jaj które potem skarmia tymże bażantom
Niewiem czy ktoś korzysta z takiego żródła pokarmu dla swoich pupili
Mam nadzieję że się komuś przyda ta informacja
oraz że uratowałem kilka szczurzych istnień )))
pozdrowienia dla wszystkich maniaków
-
No prosze,a smieje sie z tego,ze nie chce karmic weza szczurkami. ;-)
Oj rybko uwazaj,bo masz jedno zycie,a tak nim szastasz...
I nie smiej sie ze mnie????
Waz gloduje???
wrednyantos@interia.pl
Pozdrawiam MŁODA
-
^ ^ ^
^ ^ ^
^ ^ ^
^ ^ ^
??????????????????
-
Chcę tylko napisać ,że terraryści na serwisie Terrarystyka.pl przegłosowali poszerzenie stronki o małe ssaki ...
Zapraszam właściceli szczurasów, którzy się przy okazji tego tematu ujawnili
-
Oj chyba już teraz otworzę tego sylwestrowego szampana(byleby korek w jakieś terra nie pier#$%@#& )))))
Uprawnienia umieszczania postów