Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: kokon

bartoszbag
    Guest

kokon

hej mam pytanie czy dobrym pomyslem jest wyjecia jaj z kokonu i polozenie ich na wilgotnej gazie a kokon wypelnic wata i oddac samicy w celu mnijszego stresu prosze o wypowiedz osoby rozmnazajace pajaki

Goblin
    Guest

Re: kokon

Nie...

morda
    Guest

Nie. Samicy nic się nie stanie - na zawał nie padnie. Tak masz większą szansę na zapleśnienie jaj.

rastafaq
    Guest

Na wilgotnej gazie to już wogole by z nich nic nie wyszlo.

BOOBO
    Guest

Ja bym ci proponował zrobić inkubator . NIestety nie wiem jak sie go robi ale jest na jakiejś stronce poszukaj

maze
    Guest

a czemu bys tak proponowal??

Awikularia
    Guest

Wyciagac jajeczka i wypchac kokon wata? A coz to za pomysl??? Samica polazi 1-2 dni i zapomni, ze miala kokon. No chyba ze dla ciebie jest wazniejsze sprawienie samicy przyjemnosci, niz doczekanie sie potomstwa.....

Mały
    Guest

Samica Psalmopoeus cambridgei po odebraniu kokonu na drugi dzien ulepila sobie sama 2 'kokon' z resztek pajeczyny i podloza, pochodzila z nim pare dni i go zostawila w spokoju... male nimfy nie przenosilem szybciej, luzniej do inkubatora jak po 2 wylince (czyli wylinka przed 1 wyl. jako pajak) no i doczekalem sie potomstwa, nie nalezy zapominac o regularnym utrzymaniu wilgotnosci w inkubatorze, szczegolnie przed 1 linieniem pajakow...

Na fotce kilkanascie nimf Psalmopoeus cambridgei tuz przed 1 linieniem....

KoMar_83
    Guest

widze po kilku poprzednich postach, jak i tym, że nie masz coś wiarygodności dla porad BOOBO :P

maze
    Guest

a dziwisz sie??

Uprawnienia umieszczania postów