-
Co ze Smithim?
Witam.
Dość długo czekałam z napisaniem tego postu, ale w końcu postanowiłam to zrobić. Mój Smithi nie może jakoś dostać wylinki:/ Ostatnią miał 06.08 i już jakiś czas temu powinien mieć kolejną (teraz powinna byc to jego 5 lub 6 wylinka). Poprzednie wylinki miał bardzo regularnie, praktycznie równo co dwa miesiące. Obecnie pająk juz praktycznie od półtora miesiąca siedzi zamknięty w swojej norce (oczywiście wejście sobie zamknął i przez cały ten czas nawet nie wyjrzał co się dzieje na zewnątrz) i od czasu jak się tam zamknął oczywiście nic nie jadł. Wilgotność cały czas trzymam na dobrym poziomie, temperaturę też mam odpowiednią i nie wiem co się dzieje... Myślałam już nawet, że zdechł, ale poobserwowałam go dłużej i widać, że się rusza, robi takie ruchy jakby chciał co jakiś czas "rozprostować" odnóża. Czy mam się czym niepokić, czy może być coś, co wpływa na to, że nie może przejść wylinki? Czy powinnam coś zrobić czy tylko cierpliwie czekać?
Pozdrawiam
Mariola
-
Re: Co ze Smithim?
czekac...
brahyplemy tak maja
-
pająki mają to do siebie ze im starszy tym pużniej ma wylinke i niemasz sie martwic
-
Cierpliwi zostaną wynagrodzeni.. Wiesz jak się ładnie ucieszysz gdy pewnego pięknego dnia wyjdzie wreszcie taki duży i żywiej ubarwiony?
-
Mala migotka - to jest Twoim zdaniem duzo czasu... hehe... znam lepsze przypadki
-
-
Nie bój się, czytałam je już nie raz...
Za normalne odpowiedzi dziekuje bardzo, bede cierpliwie czekala i jak wreszcie sie doczekam to napisze
Pozdrawiam
Mariola
-
Boobo, od kiedy to się nauczyłeś takie cenne rady dawać? :P
-
OD pewnego czasu "zdoroślałem" i teraz ja nie zadaje głupich pytań tylko daję cenne odpowiedzi z mojego doświadczenia z pająkami
-
To może najlepiej w ogóle pytań nie zadawać? Faq czytałam nie raz o to sie nie martw, ale jeśli mam jakieś wątpliwości to mam prawo zapytać bardziej doświadczonych terrarystów.
Fajnie, że wydoroślałeś... Teraz nie zadajesz głupich (w Twoim mniemaniu) pytań, ale za to udzielasz bardzo głupich odpowiedzi.
Uprawnienia umieszczania postów