-
Re: która wilinka?
ja zawsze kupuje ja najmłodsze, bo są tanie, a poza tym moge obserwować go jak dorasta ;] Ja bym proponował L3 jak już - ale raczej na wysyłki to za chłodno ;///
-
kup kilka kedziorkow po 2-3 wylince. sa tanie i z kazdym z nich cos sie bedzie dzialo, wiec nie bedziesz sie nudzil. i nie przejmuj sie jak beda mialy w roznym czasie wylinki, nie beda chcialy jesc, albo ktorys z nich zacznie kopac.
Cierpliwosc jak najbardziej wskazana.
pozdrawiam
-
coraz wiecej ludzi mnie zaskakuje na tym forum.. czy Wy nie macie wiekszych problemow? kup jakiego chcesz pajaka i nie pytaj.. jak chcesz kupic cukierka to tez wszystkich pytasz jakiego masz kupic?
-
DAwidptasznikik to taki napalony hodowca od trech dni ale pac zachował się bezczelnie
chłopak się zaczyna interesować to daj mu troche rad a nie cwaniakuj i nie zgrywaj świetnego terrarysty po co jesteś na forum jak niechcesz doradzać innym . jak ktoś tobie by tak napisał to na bank byś się oburzył a co do cukierków...no
-
Sory chłopak ma tyle samo lat co ja jakoś ja trafiałem na wyrozumiłych hodowców na tym forum i nie mam żadnych zastrzerzeń a tu jakiś PAC-Man wejdzie i narobi szumu a wracając do pytania ja swojego kędziora kupiłem w 4 wylince to był mój pierwszy pająk dlatego mam do niego sentyment w swojej hodowli kędziory są bardzo spokojne i żadko okazują agresje (no chyba że na świerszczach).
1. Zrób mu terra małe z jakąś norką jak najmniejszy fauna box lub cos podobnego.
2. nie bój się że nie chce jeść czasami mój kędzior nie mósiał dużo jeśc by zrobić wylinke więc mu nie wciskaj.
3. Jak sie schowa (to znaczy zakopie wejście) w norce to odkopywać go z piasku tylko go nie uszkodż.
4. Często na niego patrz wtedy sie do ciebie przyzwyczai i nie będzie się bał przy tobie robić wylinki .
5. Jak dorośnie (mój zaczynał od 6 wylinki) dawałem mu mieszane jedzenie jedną lub 2 OSESKI ! myszy i pomiędzy i pod koniec pare świerszczy (pająk nie moze mieć stałego jedzenia to snaczy samych osesków ) .
no to narazie powinno ci wystarczyć weź se to zapisz na kompie bo to są prawdziwe porady które sam stosowałem i stosuje do teraz na kędziorze i innych pajączkach i życze ci jak najmniej takich odpowiedzi jak PAC ale też nie wystawiaj jakiś durnot poważne pytania oki.
Nara i Pozdro
6551300 jakby co to moje gg jestem często niewidoczny ale jak problem to zagadaj
PLU
-
Acha jeszcze jedno zaopatsz się w żarówke czerwoną nie malowaną (w castoramie są takie malowane plakatówką ) chodzi mi o taką która ma przezroczysto czerwoną warstwe wiem że takie żarówki produkuje osram (bez podtekstów) wiem bo sam używam
Nara i Pozdro
PLU
-
niewiem czy ktoś to już pisał ale nie wilinka tylko wylinka
-
W czwartym punkcie to chyba ociupinkę przesadziłeś. Nie uważasz? To tak jak rozmawiać z kawiatkami, żeby lepiej rosły.
Nie widzę potrzeby odkopywania zakopanych pająków. Skoro wlazł pod ziemię to znaczy, że chce tam siedzieć. :|
No i kwestia karmienia kurdupla po szóstej wylince oseskami jest co najmniej dyskusyjna.
-
Chyba wszystko już wiesz, ale to po której wylince kupić pająka zależy od Ciebie. Większy będzie zdecydowanie bardziej efektowny i będziesz częściej go oglądał(maleństwa siedzą w nieprzezroczystych pudełkach po kliszy). Z drugiej strony i L1 w końcu dorośnie. Ale zgadzam się, że L5/6 to chyba najlepsze rozwiązanie.
-
Ja jutro kupuje jeszcze dwa do mojej mini hodowli jeden po 3 - Grammostola rosea a drugi po 4 - Phormictopus platus
p.s. pierwszego pająka (kędziorek) dostałem L4 i jak dla początkującego moim zdaniem jest w sam raz ładnie wszystko jadł nie mam z nim problemów.
Uprawnienia umieszczania postów