Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Muzyka?

Mieszany widok

Koc
    Guest

Muzyka?

Mam pytanie odnośnie przyczyny wolniejszego lininia pająków. Moje pająki linieją zdecydowanie później niż u mojego kolegi( a jest to w wielu przypadkach rodzeństwo). Co prawda u niego są dobowe zmiany temoperatury, u mnie nie, ale średnia dobowa temperatura jest podobna). Przykład: B.albopilosum wyliniała u niego po trzech dniach niejedzenia, natomiast u mnie jedna po 12, a na wylinkę drugiej czekam ponad dwa tygodnie( we wszystkich innych przypadkach jest podobnie).
    Czytałem, że drgania negatywnie wpływają na pająki. Ja słucham dużo muzyki, chociaż nie zbyt głośno. Czy jednak to może być przyczyną opisanego zjawiska?

TylerPL
    Guest

Re: Muzyka?

Wydaje mi się ze to jest tulko przypadkowa zbieżność. Już kiedyś to była na forum: o muzyce i pająkach. Poszukaj dokładnie

TOXYN
    Guest

Ja słucham głośno dość mocnego techno mam wieże dość blisko mojego pająka, ale wylinkę przechodzi systematycznie, co dokładnie miesiąc. Zazwyczaj przestaje jeść tydzień - dwa przez wylinką.

Koc
    Guest

Przypadek to nie jest, gdyż w każdym przypadku(bez wyjątku) moje pająki mają opóźnienie. Staram się tylko zrozumieć co jest powodem. Poszukałem o tematów o muzyce, ale nadal nie wszystko jest dla mnie jasne. Drgania stresują pająka, ale czy każda muzyka im szkodzi? Czy nawet niezbyt głośna?
    U mnie pająki stoją na półce, a w górnych rogach na tej samej ścianie mam kolumny.

Hajdi
    Guest

muzyka nie mu nic do rzeczy

masz mala temperature i pajki rozwijaja sie dluzej

RAMMSTEIN1
    Guest

Ja przeprowadziłem się do innego pokoju i pająki mam zaraz przy komputerze, ciągle słucham metalu, muzyki klasycznej i pająkom jakoś to nie przeszkadza.
    Drgania podloza nie mają nic wspólnego z dłuższym oczekiwaniem na wylinke.
    poprostu...

Koc
    Guest

Mam nadzieję, że muzyka rzeczywiście nie ma tak istotnego negatywnego wpływu. Musi być zatem inna przyczyna opóźnionych wylinek. Może jednak bardzo ważny jest nocny spadek temperatury? W końcu chybw we wszystkich naturalnych siedliskach tak się dzieje.

PMajdan
    Guest

TONYX - to samo, glosniki obok terrariow (przestzrenne brzmienie 5.1) muzyka i basy daja rowno po oporach i wszystko jest pieknie. Zero problemów, stresow, nawet ostatnio brak przejawow agreswynosci NO moze nie HARDTECHNO ale muzyka

GALN
    Guest

Muzyka napewno na to nie ma wpływu bo jak byś się głębiej zastanowił to silne wibracje mogły by jedynie przeszkodzić pająkowi podczas wylinki ale jeśli wylinki przechodzą to problemu nie ma.Zastanów się lepiej nad innymi czynnikami ,dawaj im tyle jedzenia aby przejeść nie mogły temperatura nonstop 30 stopni i będziesz miał pająki rosnące jak na sterydach.Przykład podobny do twojego sprzedałem kuzynowi kędziorka 5 wylinka moje przez pewien okres (temp.22-24)przeszły 1 wylinkę a jego kędziorek 2 i po jakimś czasie przeszedł następną ale jak byłem u niego to faunabox od strony żarówki prawie się topił.

ziu
    Guest

a moim zdaniem drgania wywolane basami moga wplywac na stres i moze pajaczek dlatego dluzej sie do niej przygotowywuje.

Posluchaj muzy przez miesiac na sluchawkach to sie dowiesz.

Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów