Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Phormictopus cancerides co to??

FaUnA_BoX
    Guest

Phormictopus cancerides co to??

czy ktos mi moze powiedziec co to za pajak?? bo mam mozliwosc kupienia go...

KoMar_83
    Guest

Re: Phormictopus cancerides co to??

GALN
    Guest

spoko pajączek nie ma z nim problemu "troszkę" się stawia nie radzę dotykać hihihi nie biega szybko jedynie szybko atakuje jak był mały 1cm ciałka to skakał na 3cm w górę teraz nie dał by rady , ten na fotce w opisie ma ciut inny kolor wydaje mi się że są jakieś odmiany barwne, mój jest granatowy z fioletem nawet przed wylinką nie traci aż tak kolorów ,postaram się fotkę zrobić i wkleić.Je masę wszystko co mu dasz

Foxtrott
    Guest

są 3 podgatunki P.cancerides.
    ja mam P.cancerides cancerides i młode(mam teraz 4 wyl) są niebieskie a dorosłe są fioletowawe, inne niz na fotce.
    pozostałe 2 podgatunki sa takie własnie "szarobure".
    moje maluchy trochę wariują, ale nie ma problemu z upilnowaniem i obsługą. jedzą i rosna pięknie

Zibi
    Guest

Bardzo ladny pajaczek. Mialem kiedys jednego podrostka P.c.c ale mi padl :/ Dosc szybki i plochliwy.

Awikularia
    Guest

Phormictopus cancerides cancerides jest wg mnie najpiekniejszy. Ten gleboki granat z fioletowym polyskiem... Pajak dla srednio zaawansowanych, ma dosc slaby jad. Niektore osobniki bywaja nadpobudliwe i "sie stawiaja". Zarloczne az do przesady (z karmieniem nie ma zadnego problemu), maja duze przyrosty po linieniu. Sa wieksze od Brachypelm, z rozpostartymi odnozami osiagaja imponujace rozmiary. Dorosle samce sa o wieksze niz samice.

Uprawnienia umieszczania postów