-
Małe białe robaczki
Spostrzegłem w pojemniku z jajami świerszczy małe białe robaczki przypominające cieniuteńkie kreseczki, długości mniejszej niż 1 mm a ich "grubość" była jeszcze mniejsza. Zauważyłem je przypadkiem jak pod oświetleniem sprawdzałem czy wykluły sie już świerszcze. Było ich bardzo dużo i nie skakały, wyglądem nie przypominały też pajączków... Czy to jakiś rodzaj roztoczy? Czy orientuje się ktoś co to za robaczki?
Weź pajączka w swe ramiączka...
-
Re: Małe białe robaczki
Hmm wyglada na skoczogongi...poszukaj w archiwum
-
literowka mi sie wkradła..... Skoczogonki
-
THX poszukam jednak prosze o dalsze wyjaśnienia jeśli ktoś sam się z tym spotkał...
-
-
Raczej skoczogonki, nie muszą skakać cały czas jak naćpane :P
-
Jesli to skoczogonki- to jest to niegrozna sluzba sanitarna w terrarium.Dla ptasznika nie sa zagrozeniem ale pnw. pytasz o swierszcze to niech ktos Ci podopowie kot je hoduje i sie z tym spotkal.Pytanie zadaj na forum zwierzeta karmowe.Pozdro
-
te robaczki mają nóżki czy nie ?
-
U moich swierszczy czesto pojawiaja sie male muszki. Moze to ich larwy. Swierszcze tez po wykluciu maja podobny wymiar i sa biale wiec sie przyjrzyj dokladnie czy nie sa podobne.
-
Jak już napisałem wcześniej te robaczki są ledwie widoczne, wyglądają jak nicienie tylko są dużo krótsze i cieńsze. Nóżek przy tak małych rozmiarach nawet jak by były to bym nie zauważył...
Uprawnienia umieszczania postów