Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Piaskowiec

kashex
    Guest

Piaskowiec

Hmm mam pytanko czy grotki z piaskowca itp nadaja sie dla ptaszorkow ??

josetsu
    Guest

Re: Piaskowiec

czemu mialy bys ie nie nadawac? uwazam ze moga byc choc przykladowo kokos by byl lepszy! jesli to podziemne ton sprawa jest jasna, jesli naziemne to kokos lub inne kryjowki, piaskowiec tez moze byc , a co do nadrzewnych to tez sprawa jest jasna!

kashex
    Guest

aha thx

rastafaq
    Guest

Kokosom mowie stanowcze NIE!!!
    Grota sie nadaje, zrobilem jedno terra nawet z taka grota i fajnie wyglada, a co najważniejsze nie pleśnieje, napewno jest to good choice.

Vagansmen
    Guest

rastafaq, jeśli ci chodzi o to że kokos pleśnieje, to jest to kwestia szczęścia: niektórym kokos pleśnieje po bardzo krótkim czasie pobytu w terrarium, a na przykład mi raz zaczął pleśnieć, więc go wyjąłem i wygotowałem we wrzątku z solą. Teraz jest w terra i nie dostrzegłam na nim pleśni...

Neo2
    Guest

Mi pleśniał za kazdym razem jak wsadzałem do terra i suszyłem i gotowałem i mroziłem i, Bog wie co jeszcze i dupa dalej pleśniał. Teraz uzywam doniczek albo piaskowca.

Jimbo
    Guest

Trzeba pryskać po tej stronie, gdzie nie ma kokosa. To nie spleśnieje.

Yeter
    Guest

Mój kokos nie spleśniał ani razu, mimo ze czasami pryskałem wodą prosto na niego. Jedyne co zrobilem to wygotowalem i polalem woskiem tam gdzie stykal sie z torfem.
    A co do tematu to bardzo fajnie wygląda taka piaskowa grota.

josetsu
    Guest

dobry patent z woskiem choc wedlug mnie bez celowy! wygotowanie w wodzie z sola wystarczy!! a poza tym uwazam ze nawet tego nie trzeba robic-sprzedawalem kaalek czasu kokosy na allegro teraz sprzedaje jakis kolo co podlapal pomysl i uwazam ze jesli masz odpowiednia wentylacje w terra to nie splesnieje!! piaskowiec tez moze byc ale ja wole kokosa lub doniczke obllejana czyms fajnym np.kora!!

kashex
    Guest

hmmm thx all dobre patenty ale ja sie tylko chcialem spytac czy piasowiec sie nadaje bo nigdy nie malem czaegos takiego w terra czy np. nie odpadaja ziarenka pisaku jak pajaczek sobie po nich chodzi itp . Ale wielkie dzieki !!!!
    Pozdro!!!

Uprawnienia umieszczania postów