-
Re: DO HODOWCÓW - POMÓRZCIE W EXPERYMENCIE !!
z tego co baku napisał to twój smithi to raczej samiec ;]
ale ja bym sie tym nie kierował dopuki to nie zostatnie poparte jakimiś dowodami ;] :P
-
cicho :P:P:P wcale ze nie :P najpierw samice :P:P
-
heheheh ta napewno teraz juz nikt nie bedzie chcial od ciebie kupowaćbaku masz przesrane ;P
-
czekamy :P tylko wysexuj jak morzesz :P
-
nie mówie ze to ma być reguła ale nei sądze aby zostało ci idealnie 50:50 :P
zresztą nie musi to tak być dla kazdego gatunku
ja natomiast zostawiałem sobie zawsze największą sztuke a teraz mam wysyp samców :P
hodzi mi o określenie wielkości zjawiska i czy coś takiego wystepuje :P
a do tego trzeba więcej danych :P :]
-
i o te dowody właśnie mi chodzi :P
moja teorja opiera sie na pparu załozeniach aby je spełnić musiszmieć grupe pająków nie jednego - po czasie od wylinki do wylinki tego nie określisz :P
pająki we wczesnym okresie rzycia jak napisałem rozchodzą sie na 2 skrajne grupy co do wieku i pare osobników pośrednich ( potem jak Galan napisał sie wyrównuje a wynika to ze wzrostu okresu między linkowego )
co ja chce tu zrobić ?? mianowicie chce określić procentowa zawarość samców/samic w kazdej z tych grup
wyniki jakie by nie były przyczynią sie do poszerzenia wiedzy , bo jak wyjdzie ze w azdej grupie jest ich tyle samo to będziemy mieli pewność ze szybkość wzrostu w czesnych faz rozwojowych niezalerzy od płci :P
-
-
teraz zobaczyłem w profil i uaktualniłem zostało mi 6 samic i 4 samce i jedna szt nie wiadomo jeszcze na 100% czy samica.Na kędziorki to nie działa .Trzeba dodać że exsperyment by wyszedł jakby pająki miały ten sam apetyt .A tak to trafi się na samicę która ma niedosyt nonstop i na samca niejadka i po sprawie.Znowu jakby podawać im tą samą ilość jedzenia to nie ma sensu bo będą miały wylinki prawie w jednakowym czasie z małymi odstępstwami.
-
hmm z kendziorami nie prubowałem ale chromcie jedzą dokładnie to samo - ie mam czasu bawić sie w szczegulne warunki dla kazdego :P
ale nawet jak zostało ci 6 samic i 4 samce to juz masz 60 % saic , jeśli byś miał w ppierwszej grupie ( tych najszybciej rosnących ) odwrotny stosunek to juz by było coś ...
mo nie chodzi o uzyskanie wyniku - tu są same samice a tu same samce ,, wiadomo ruznie to one mogą jeść ,
hodzi o wykazanie prawidłowaości w stylu : przewaznie samice rosną wolniej czy jakoś tak
-
jak juz wspomnialem sprawdza sie ta zasada;] mam temp 30C wszystkie pajaki mi szybko rosna, ale zdazaja sie wybitne jednostki i to zawsze sa samce ;] nikt nie bedzie mi wpieral ze to nieprawda skoro sam tego doswiadczylem.
Uprawnienia umieszczania postów