Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: DO HODOWCÓW - POMÓRZCIE W EXPERYMENCIE !!

Baku
    Guest

DO HODOWCÓW - POMÓRZCIE W EXPERYMENCIE !!

chodzi mi o osoby posiadające długą liczbe małych pająków

warunkiem przystąpienia jest posiadanie grupki conajmniej 10 pająków przez okres 3 wylinek

hodzi o fakt jaki zaobserwowałem a mianowicie rozbierzność w czasach wylinek ,,

zawsze miałem taki schemat : grupka pająków liniejących na początku potem pojedyńcze przypadki i znów koncowa grupka ..

z tego co sexowałem to jako pierwsze okazywały sie zawsze samce a wiec mozna by po większej ilości doniesień wysnuć ciekawą teze umozliiającą sexowanie na podstawie grupy :P

dzięki czemu mozna by po zakupie nimf w ciągu 3 wylinek wyodrębnić grupe potencjalnych samic ,,,

jako swój przykład moge podać chromatopelmy , grupa 20 sztuk na przeciągu 5 wylinek ( około ) rozdzieliła sie na 2 grupy i pare osobników " środka "

z grupy 1 wszystkie co dotejpory wysexowałem to samce ... ( około 4 samce na 6 sztuk - 2 zniszczyły wylinki)

i`am
    Guest

Re: DO HODOWCÓW - POMÓRZCIE W EXPERYMENCIE !!

tez to zauwazylem wlasnie, ze szybciej od "nowosci" linieja samce;]

Barto
    Guest

Bardzo ciekawe

Obcy
    Guest

Ciekawe chyba tez kupie jakąs grupke maluchów ;]

rastafaq
    Guest

Nieeee , nie damy ci experymentować, bo potem bedziesz sprzedawał najpierw samce :P

Norysek
    Guest

Mam grupe smithi. Są u mnie od pierwszej wylinki. Teraz zaczynają wchodzić w 5. Poczekajmy aż wszystkie przejdą 5 wylinke. I napewno w tym temacie umieszcze daty 3, 4 i 5 wylinki Obiecuje

ziu
    Guest

to ja wiem ze mam samice ornaty ;] jeaaa

GALN
    Guest

Baku ja cie rozczaruje to nie wypali w jednym przypadku będzie wszystko grało a w innym będzie pomieszane gdy by tak było jak piszesz to ja teraz miał bym same samice albo same samce a jest pomieszane .Z grupy ponad 50 kędziorków odsprzedawałem zawsze największe okazy aby klijęt był zadowolony część sobie zostawiłem po jakimś czasie te mniejsze(mniej wylinek) dogoniły te większe i się wszystko wyrównało.Co do płci były pomieszane jak i wcześniej tak i teraz .Okres 8wyl.Zwracałem na to szczególną uwagę bo bałem się że zostanę z samymi samcami a okazało się na szczęście inaczej.

i`am
    Guest

a u mnie wszystkie pajaki ktore podejrzanie szybko rosly okazaly sie samcami.....

Mondry
    Guest

to wtedy mam 100% pewnosci ze moj smithi L3 to samica bo zrzuca wylinki w ciągu 4-5tyg a ma temperature 27*C a reszte mam narazie za krótko:]

Uprawnienia umieszczania postów