Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Silikon może być zwykły?

Regss
    Guest

Silikon może być zwykły?

Czy moge użyć zwykłego silikonu za 5zł do klejenia terrarium i później porządnie wywietrzyć, poczekać z tydzień aż trujące opary wywietrzeją?

morda
    Guest

Re: Silikon może być zwykły?

Można.

PMajdan
    Guest

Mozna, pewnie. Ja tez tego uzylem I jest wszystko, ok, szczelny, pajaki zdrowe, git. Ale wietrzylem dlugo bo cuchnie ze nie moge.

Mefisto
    Guest

Ja kiedyś przez pomyłkę kupiłem właśnie zwykły. Mam jednak o tyle dobrze, że terrarium od kilku miesięcy czeka na lokatora i jeszcze kilka miesięcy sobie poczeka (pająk rośnie). Tak więc ma jeszcze trochę czasu. Trzeba jeszcze pamiętać, żeby taki silikon wypłukać po wyschnięciu nieco mocniej, niż nietoksyczny.
    Nie odważyłbym się jednak dać siilikonu z substancjami grzybobójczymi - nigdy nie wiadomo, czy te dodatki są mordercze tylko dla grzybów.

krzdab2150
    Guest

wszystkie silikony są neutralne po odparowaniu acetonu (aceton tam jest utwardzaczem, dlatego tak wali)

Uciekinier
    Guest

A gdzie mozna kupic silikon terrarystyczny?? Sorry zem sie tak doczepil do posta

Grażynka
    Guest

tam gdzie zwykły silikon

Awikularia
    Guest

Raczej nie ma czegos takiego jak "silikon terrarystyczny". Jest za to silikon akwarystyczny (cos okolo 12 zl za tube). My z mezem zwykle kleimy takim wlasnie silikonem nasze terraria. Po tygodniu wietrzenia mozna smialo wkladac pupila do nowego lokum.

Uprawnienia umieszczania postów