Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Hodowla po kryjomu.

Mieszany widok

RafalPitera
    Guest

Hodowla po kryjomu.

Szukiam osób, które hodują pająki w tajemnicy przed rodzicami. Ja o swoich nie mogę powiedzieć mamie - mam dwa pod biurkiem, ale chciałbym powiększyć hodowlę.

Jakieś porady i wskazówki???

Rafał

Grażynka
    Guest

Re: Hodowla po kryjomu.

w końcu i tak bedziesz musiał powiedzieć bo raczej nie ukryjesz dorosłej parahybany

SHERON
    Guest

HEHEHEHEhEh zgadzam sie :] ALE nie wime czy ty zdajesz sobie sprawe jakie to rośnie wielkie !!!! Te pajaczki rosna do okolo 15 cm z odnuzami !!!!

Atrax Robustus
    Guest

Rob jak chcesz.
    Ja bym powiedzial, bo predzej czy pozniej mamuska Ci dorwie hodowle i dumnie powie, ze spuscila w klozecie robactwo, jakie w biurku miales.
    Pozdrawiam.

Norysek
    Guest

Najpierw pokaz, potem opowiedz cos na ten temat. Zapewnij ze sa szczelnie zamkniete, i kazdy zrozumie

Atrax Robustus
    Guest

Ja bym najpierw mamie poczytal, a dopiero pozniej, gdyby nabrala mniejszego dystansu, pokazal.
    hehe.. najwyzej ..:P

Norek
    Guest

heja
    nie bój żaby ja też mam pająka pokryjomu:] i to genie (geniculatke) dopiero kupiłęm. Matka sie wkurza bo jestem alergikiem i mam pająka ale to nic - ojciec mi mówił żebym nie kupował pajączka :> ale postawiłęm na swoim

trzymaj tak dalej
    pozdrawiam

Raffee
    Guest

Najlepiej ja powoli zacznij uswiadamiac ze nie grozne itp. A jak starsza powie ze ucieknie to powiedz ze napewno tak nie bedzie bo trzymasz juz dwa przez (x) czasu i jeszcze zaden nie uciekl. Na poczatku napewno bedzie sie darla ale przejdzie jej z czase. Powodzenia

Foxtrott
    Guest

ja miałem problem z rodzicami kiedy zaczynałem, ale duuzo czytałem (widzieli, ze mnie to kręci), jakieś 3 miesiące im opowiadałem o ptasznikach, nie natrętnie, o ich jadzie(bo tego sie bali) i zgodzili się najpierw na jednego albopiloska L1, później na drugiego i tak się zaczęło.
    ...też hoduje po kryjomu 2(na razie małe) italicusy ale u mnie nie problem ukryć nawet 20 http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=12657&t=12657
    ojciec myślał kiedyś, ze wszystkie takie skorpy są śmiertelnie jadowite i jednym "dziebnięciem" powalą konia...
    chyba udało mi się wyprowadzic go z błędu, ale źle pojmowana duma nie pozwala mu przyznać mi racji i nadal zarzeka się, ze w jego domu nie będzie żadnych skorpionów...
    do rodziców trzeba wiele cierpliwości i nie zawsze nalezy się przejmować tym co mówią, więc jesli chcesz hodować pająki po kryjomu to dobrze je schowaj i rozmawiaj o tych zwierzakach ze starymi dużo(może tata wpłynie pozytywnie na mamę...) pamiętaj, żeby ta tajemna hodowla nie odbywała się kosztem zdrowia zwierzaków!!

Baku
    Guest

no nie wiem czy taką wyrośnientą parachybane by " spuściła " w toalecie :P:P

toaleta chyba wzyciu takiej wielkiej kupy nie widziała :P:P

Uprawnienia umieszczania postów