Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czy jad geni może być niebezpieczny ???

Mieszany widok

Norek
    Guest

czy jad geni może być niebezpieczny ???

hey
    mam pytanko - kupiłęm sobie genie niedawno i dowiaduje się że jej jad może być niebespieczny dla człowieka. zdziwiłem sie troszkę i zastanawiam się czy jej nie sprzedać. pozatym mam alergie i nie wiem czy akurat na jej jad. powiedzcie mi czy to prawda że jest niebespieczny.

narqa

ketnip
    Guest

Re: czy jad geni może być niebezpieczny ???

jad może być nawet niebezpieczny takiej brachypelmy smithi, każdy organizm człowieka jest inny i może inaczej zareagować, a co do gieni dla nie których moze być niebezpieczny a dla innych nie, to że masz jakąs tam alergie na coś nie oznacza akurat że możesz mieć prblemy w razie ugryzienia, mam nadziej że za bardzo nie pokręciłem

Norek
    Guest

najwyżej będziesz mnie miał na sumieniu :d
    pozdrawiam ketnip

Atrax Robustus
    Guest

Regula taka - Traktuj wszystko, jako potencjalnie niebezpieczne i bedzie dobrze.
    Tak samo obchodze sie ze smithi jak i z regalis.

PLU
    Guest

No nie próbowałem jadu swojej geni na sobie ale widziałem na myszce jak może rozerwać ciało na dwie części to jest święto jak karmimy genie

krzdab2150
    Guest

a na półeczce połóż sobie ASPIVENIN do ew. odessania jadu w miejscu ugryzienia, a w apteczce miej HYDROKORTYZOL w zastrzykach na wypadek, gdyby na najbliższym pogotowiu mieli dylemat ja Ci pomóc w razie jaby co...
    Przezorny Zawsze Ubezpieczony

ketnip
    Guest

wątpie czy mu się przyda ten ASPIVENIN - jad ptaszników tak szybko rozprzestrzenia się w organiźmie że nawet nie zdążyłby tego zrobić

Mondry
    Guest

no yo ale jej jad nie byl zbadany ale byly przypadki ukąszen i takie objawy:wymioty,dusznosci,gorączka jak masz alergie to uwazaj niesprzedawaj go bo nim urosnie to nabierzesz wprawy ja mam genie CHYBA alergie tez i biore na ręce

Norek
    Guest

a może byc amertil???

Uprawnienia umieszczania postów