Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak ogrzać ?

NeuThroN
    Guest

Jak ogrzać ?

Na początku mniałem 2 pająki rosea i vagans byly w klisz grzałem je lampom kwarcowom bo w nocy było za zimno od tego czasu doś urosłyi są wy większych pojemnikach a jeszcze dokupiłem A.Metalice l6 i Chromatopelme no i teraz ta lampa za duzo niedaje na tyle pojemników. Jak ogrzac to wszystko ?? jakie macie sposoby

SPeCTeR
    Guest

Re: Jak ogrzać ?

Hmm ja mam po prostu bardzo cieplo w pokoju ze zwierzakami :]

ziu
    Guest

zamONtuj w domu kominek! heh jak nie daje co za roznica czy 1 czy 4 kup sobie halogenik i ogrzewaj nim napewno da rade ogrzac 4 pojemniki albo dokup 2 lamokke i swiec jedNOM lampkOM na 2 pojemniki.

GALN
    Guest

NeuThroN wystarczy wszystkie pojemniki wcisnąć do akwarium albo większego faunaboxu nakryć to wszystko i ogrzewać zwykłą żarówką 25 wat

morda
    Guest

Ja mam szafke a w niej wiszą dwie żarówy 40. Grzeją to wszystko i jest spox.

tasiemiec
    Guest

ja swoje malenstwa w takich warunkach trzymam (zarowa 15 wat) i mysle ze narazie starczy (jesli sie myle poprawic)

epicrates
    Guest

Wloz pojemniki do akwarium w ktorym bedzie np. ucieta u gory butelka od napoju napelniona woda.Do butelki wloz slaba grzalke akwarystyczna np.15-25 W no i przykryj akwarium tak zeby byl jakis otwor wentylacyjny.Temperatura i wilgotnosc spowoduja ze pajaczki beda dobrze sie czuly i rosly jak na drozdzach.W tym sposobie wilgotnosc w akwarium mozna regulowac przykrywajac lub odkrywajac butelke z woda.

Dawidptasznik
    Guest

nie musisz ogrzewac bo te pająki są przystosowane do temperatury pokojowej.
    Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów