Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jak mam zimpregnowac pajaka który mi zdechł?

Macko
    Guest

Re: Jak mam zimpregnowac pajaka który mi zdechł?

Ja też zwyczajnie suszyłem ale odwłok się całkowicie zdeformował (mniejszy niż karapaks), poza tym podczas wysychania jest dośc nieprzyjemna woń.

Zibi
    Guest

W sumie pajak sie wtedy rozklada, a to na pewno nie jest przyjemny zapach

cyphelf
    Guest

Jak się odwłok opróżni to też śmierdzi - najlepiej suszyc w piwnicy czy na balkonie.

morda
    Guest

Mi tam nic nie śmierdziało :P

herzog
    Guest

Możecie spróbować tą metodę:
    1.wsadzić to denaturatu aby odsączyć
    2.dobrze wysuszyć
    3.wypchać
    Pozdro

spider13
    Guest

ketnip, nie, ale mam zamrożoną wylinkę dorosłej blondi (włożyłem ją do lodówki i zamroziłem, żeby nie wyschła). Wylinka pójdzie do preparatora - generalnie właśnie chodzi o wypchanie odwłoka "czymś". Mam kontakt do gościa - on się tym zajmuje zawodowo i mi tego "pajączka" zrobi. Ma mi także zrobić fajną gablotkę i ładnie rozmieścić pajączka na korzeniu - nigdy pająków nie preparował, ale miał styczność z owadami (pracuje w muzeum przyrodniczym, właśnie to jego zawód).

Chcę go zapytać lub podpatrzeć jak to robi - obiecuję to opisać, ale cudów nie ma: odwłoczek trzeba rozciąć od spodu skalpelem (i to nie po kilku dniach, bo wiotczeje, a zawartość gnije i nie daje się tak łatwo usunąć jak w przypadku świerzego pacjenta).

Po rozcięciu ostrożnie wydłubujemy zwartość, z odwłoka zostaje "flaczek" jak w przypadku preparowania wylinki - no i wypychamy, czym też nie wiem, ale powiem...
    jak się dowiem.

pozdrawiam

spider13
    Guest

aaaa no napisał ktoś, że watą, a;e na pewno są profesjonalniejsze wypełniacze...

ketnip
    Guest

tak spider13, ale raczej nie miałbym do czegoś takiego zdrowia - wypierdzielać flaki z pająka - bleee, no może kiedyś tak sprobuje, narazie nie musze i o by tak dalej, mam nadzieje że narzie nic mi nie padnie.....

spider13
    Guest

to znaczy sie ja krzdab2150 ale z nie swojego konta.

Bez rozcinania: musi być odp temp i baaardzo dobra wentylacja przy suszeniu../.

Uprawnienia umieszczania postów