Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: szybka śmierć cambridgei

GALN
    Guest

szybka śmierć cambridgei

wczoraj karmiłem pająki wszystko było dobrze dzisiaj zaglądam a tam cambridgei 6cm ciałka sztywna .Temperatura ok wilgotność ok jedzenie ok.Z resztą pająków wszystko dobrze.Kolejny przykład że nieraz z niewiadomych przyczyn pająki padają.

a to nieboszczka

CRIMSON
    Guest

Re: szybka śmierć cambridgei

co dałeś do jedzenia?

GALN
    Guest

to co reszcie pająków o tej porze roku świerszcze i wyrośnięte mączniaki.Fakt faktem mało zjadła odkąd przeszła wylinke jakieś 2 miesiące temu ale zawsze tak miała i a u pająków to normalne.

wino
    Guest

jak zawsze powodów zmierci jest wiele np.zabózenia genetyczne które ujawniły sie dopiero teraz w dodatku smiercia pająka

morda
    Guest

Mi też niedawno zdechł cambridgei. Po wylince jak zawsze ganiał po tarrarium, jadł itp. aż nagle dostał jakiegoś paraliżu. W ogóle nie mógł chodzić, nogi miał wyprostowane, z głowotułowiem tworzyły prawie kąt prosty. Zdechł po dwóch tygodniach.

GALN
    Guest

myślałem co mojemu mogło zaszkodzić ale doszedłem do wniosku że padł bo padł heeheh rozumiem 3 dni tydzień ,2 tygodnie jakieś objawy i cośtam innego ,wylinka ale w nocy o 24 było wszystko dobrze a o dziesiątej rano zdechł podkurczone nogi i rip zero jakich kolwiek środków chemicznych lub tympodobnych tymbardziej że reszta pająków żyje.

winio napisał:
    >jak zawsze powodów zmierci jest wiele np.zabózenia genetyczne które ujawniły sie dopiero teraz w dodatku smiercia pająka

no to podaj mi te "wiele" inne powody które mogły spowodować śmierć mojego pająka jestem ciekaw.

madOx
    Guest

mi dzisiaj padla hybryda L2 cambridgei+irminia

morda
    Guest

"zabózenia"

No cóż choroby ptaszników nie są w ogóle poznane. Zapewnie nigdy się nie dowiesz czemu padł.

GALN
    Guest

madOx i tesz tak z dnia nadzień czy podczas wylinki ?

GALN
    Guest

no to na 100% pewne hihihi dobrze że następcy rosną a z tą samiczką porobie sobie fotki a potem ususzę.Niby pająk ale mam lekkiego doła że padł.

Uprawnienia umieszczania postów