Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Karmienie sercami kurzymi

ell_motta
    Guest

Karmienie sercami kurzymi

Witam

mam takie małe pytanie: czy zdarzyły się wam przypadki zachorowań pajaczka po zjedzeniu serduszka kurzego ( wiem, że nie powinno krmic się takim pokarmem, ale ze wzgledów ekonomiczny jestem zmuszony podać). Za odpowiedż z góry dzięki.

Proszę o odpowiedż osób, które się spotkały z tym tematem.

Hamlett
    Guest

Re: Karmienie sercami kurzymi

Witam.. Bardzo dobry watek tematyczny... Ja takze prosze o odpowiedzi Z gory dzieki!

morda
    Guest

Nie karmiłem sercami tylko piersią z kurczaka. Wszystko było wporządku, jednek nie lepiej kupić kilka świerszczy?

ell_motta
    Guest

Swierszczami i tak karmie moje mniejsze pająki, ale nie mam tyle kasy aby wydawać 15 zeta tygodniowo. Serca dawałbym tylko tym dorosłym, reszta żywiła by się nadal świerszczami.

ell_motta
    Guest

dzieki juz sobie odpowiedzilem bo zachwile beda na mnie klnac ze nie czytam archiwum.

maze
    Guest

a zalorzenie hodowli swierszczy??

ell_motta
    Guest

tak ale śmierdzą niemiłosiernie, zwłaszcza jak jakiś zdechnie i inne się nim częstują, a w pywnicy nie mam miejsca i warunków...... pozostaje tylko liczyć na kupne i okazje. Dzięki za odpowiedzi na ten temat.

morda
    Guest

Ja się już do ich zapachu przyzwyczaiłem. Jak się o nie dba to nie ma problemu ze smrodem, trzeba tylko codziennie im sprzątać.

CRIMSON
    Guest

sprzątam świerszczom raz na 2 tyg i nie śmierdzą, warunek niska wilgotność i dobra wentylacja [stoją na kaloryferze].Możesz też dać pająkom wołowinę.

garo
    Guest

I tu masz rację !!!

Ja tez od niedawna hoduje swierszcze jako pokarm dla swoich pajakow i wcale nie smierdza jak sie o nie dba, a co do aktow kanibalizmu to jezeli maja codziennie swierzy pokarm i pod dostatkiem to wcale sie nie zjadaja na wzajem.

pozdrawiam garo

Uprawnienia umieszczania postów