-
Re: WAPNO - stek bzdur?
u lekaza na recepte w strałach :P
ja juz mam na pułce :P
jak cośto mieszam i odrazu wale w udo :P:P
tzn taki mam plan postępowaia - odrazu po dziabnięciu 3000mg ca2+ + 4 razy clemastinum ( przeciwhistaminowy - terz mozna w strzałach ale dozylny a ja nie chce sobie dorzylnego robić )
po jakiś 20 minutach albo jak zaczne sie źle czuć wale chydrokortyzona ...
oczywiście to tylko jak mnie coś mocnego ugryzie ...
-
-
dobry bo kortykosteroidy ( hydrokortyzon ) mnie zablokują a przy okazji zaczne tracić wapno ,,,
wiesz , przezorny zawsze ubezpieczony , nie chce obudzić sie z renką w nocniku
-
przeczytalem teraz ze zyrtec mazna wziac przeciw uczuleniowo jeszcze......
(pewnie juz bylo to gdzies...)
-
Mimo wszystko uwazam ze wapno duzo nie pomoze w przypadku ukaszenia pająka o silniejszym jadzie. Nie widze sensu brac wapna skoro skutki sa minimalne. lepiej od razu dzialac a nie sie bawic w "zadzaial-nie zadziala". Hydrokortyzon - ot`co (jesli jest tak jak mowi bak) Moze to byc natulany nastepca wapna Nie ma to jak postęp :P
Dziekuje.
-
Ja mam FENICORT - to jest hydrokortyzon z fenazoliną:
Nazwa handlowa leku:
Fenicort
Nazwa międzynarodowa: PREDNISOLONUM
Postacie występowania leku: liofilizat do sporządzania roztworu do iniekcji
Jak działa lek? Prednizon należy do grupy hormonów zwanych glikokortykosteroidami. Jest produkowany w laboratoriach farmaceutycznych. Działa silnie przeciwzapalnie i przeciwuczuleniowo. Łatwo się wchłania z przewodu pokarmowego.
Kiedy lek ma zastosowanie? Lek w postaci iniekcji ma zastosowanie:
*w stanach nagłych takich jak obrzęk mózgu, osłona zabiegów neurochirurgicznych
*bezpośrednie zagrożenie życia: wstrząs anafilaktyczny, ostre odczyny uczuleniowe, choroba posurowicza, stan astmatyczny, ostre zapalenia dróg oddechowych z ich niedrożnoścą
*uogólnione zakażenia o ciężkim przebiegu z powikłaniami krążeniowymi i mózgowymi
*leczenie stanów wymagających kortykoterapii, a w szczególności gdy niemożliwe jest podanie leku doustnie lub wymagane są jego duże dawki
Oprócz tego można pytać o CLEMASTIN.
Jeśli chodzi o tabletki typu ZYRTEC, CLARITINE, TELFAST itp. to też są przeciwalergiczne, dość mocne (sterydy) ale do długotrwałego stosowania, raczej nie będzie oszałamiającego efektu po jednorazowym zarzyciu (no może poza zawrotami głowy ale to efekt uboczny. Z tych tabletek najlepszy jest Telfast, w sumie generację do przodu w porównaniu do pozostałych, ale najdroższy.
-
Zyrtec powoli działa, i usypia w wiekszych ilosciach
-
ja dodam tylko jedno http://www.pliva.pl/lekirx_01_calcium.html
polecam przeczytać "Wskazania:" zwrócić uwagę na wstrząs anafilaktyczny
może wapno nie jest jakimś tam środkiem który po spożyciu zwala z nóg swoją siłą ale jest cudownym środkiem w przypadkach alergi i jest szeroko stosowany z bardzo dobrym skutkiem.PMajdan WAPNO to nie stek bzdur .Jak to określić mały nie pozorny a przystępuje do akcji z siłą wodospadu hihihihi Moja teściowa była położną pracowała w szpitalu calcium tam szło na "tony" więc coś w jego działaniu musi być .Wiadomo nie może być ono jedynym środkiem w leczeniu .Ale może to być jego pierwszym .Idę o zakład że jak cie capnie jakiś pajączek to pierwsze co zrobisz to chwycisz za wapno i co ci powiem to ci powiem że bardzo dobrze zrobisz.Nie zabije cie a napewno pomoże.
-
Tak, wy tutaj o iniekcjach a ja z moim igłowstretem to bede sie modlil zeby samo przeszlo. Hehehe nie no, narazie sie nie biore za mocniejsze gatunki.
-
ktore z tych leków bachus sa bez recepty??chyba zaden co? nie zamierzam byc ukaszony przez moje poecilotherie ale musze sie jakaos zabzpieczyc...
Uprawnienia umieszczania postów