Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ciepło?

_TRIMK_
    Guest

Ciepło?

Czy jak młode pająki mają ciepło to szybciej rosną i częściej jedzą? Mam półkę na niej kabel grzewczy przykryty szybą i ścierką na tym pajaczki spoko mają bo mają cieplej i chciałem sie zapytać czy bedą szybciej rsły??:/:P

ziu
    Guest

Re: Ciepło?

BEDA!!!!!!!!! WRRRRRRRRRRR

FAQ

"....Należy zwrócić też uwagę na to, że im wyższa temperatura i częstsze karmienie, tym ptasznik urośnie szybciej. Jest to jednak dla niego bardzo niezdrowe i przy takiej hodowli, zwierzę może być nie zawsze zdolne do rozmnażania, a także przy takim postępowaniu skraca się długość życia ptasznika, który rozwija się (i starzeje) o wiele szybciej, niż powinien...."

Norysek
    Guest

Jeśli mają cieplej to będą szybciej rosły. I więcej jadły też. Nie przesadź z temperaturą.

_TRIMK_
    Guest

wiem mają stałą temperaturę i bardzo dużą wilgotność wię nie powinny się zesuszyć

KoMar_83
    Guest

zwróć uwagę, że ogrzewanie podłogowe nie jest dla pająków naturalne...

_TRIMK_
    Guest

wiem ale tak już wyszło napewno się przyzwyczają tak jak dla człowieka to niejest naturane a mam płytki grzejące w kiblu i w kuchni podłogowe

SDY
    Guest

pajaki sie nie przyzwyczaja... przeczytaj w FAQu o kablach grzewczych. jesli jest im za cieplo to sie zakopuja. zakopie sie taki u ciebie a tam niespodzianka: jeszcze cieplej!!! nie takie ogrzewanie powinny miec pajaki. zarowka, promiennik itp a nie kabel.

Mefisto
    Guest

Podłóż kabel tylko pod połowę terra i będzie dobrze. Jaką masz temperaturę?

Grażynka
    Guest

to nie terra on tak ogrzewa maluchy

SHERON
    Guest

EHEHHEEH a ja sobie inaczej rozkminiłem czymam smitka i behomotka w odzielnych pódełeczkach a podelka w terrarium i mam tem taka jaka im odpowiada :] Tylko musiałem szarpnąć swojakieszeń :]

Uprawnienia umieszczania postów