-
Re: Ale jaja
We Wrocku byla geniculata plus minus 8/9wyl ....sprzedawca powiedzial ze znaja sie malo na ptasznikach a ze jest agrsywna to polewaja torf przez kratki faunaboxa(15cm na 5cm)...Boehmei to wg. nich Boihemei itp ciekawostki. Mieli nawet B.emilia kiedys L3 za 115zł..) Pozdrawiam KAKADU na ul.Hallera)
-
Miejsce: Warszawia, sklep zoologiczny KAKADU (bemowo)
Ktoregos pieknego dnia wylniala moja avikularia i nalezalo dokonac zakupu paszy .
Podchodze do lady i mowie "poprosze wyleg swierszcza". Piec minut, bez jaj, czekalem az gosciu za lada poda podeleczko ze swierszczami. Sprawdzal, sprawdzal, ogladal z kazdej strony (podelka z karma mial pod samym nosem wiec nigdzie nie odchodzil) - powiedzial ze zostalo ostatnie. Pokazuje a tam moze dwa swierszcze ledwo dychaly reszta...trupy. :/
Stalem tam jak idiota a ten gosc byl tak zorientowany ze nie odroznil by swierszcza do maczniaka bo i te bral do lapy i patrzyl.
fachowa obsluga ponad wszystko ))
Przyjdzie taki ktos co dopiero zaczyna do sklepu z pajakami po porade- zakup-podstawowe informacje i co zastaje na miejscu? FACHOWCA!
-
moze on tez byl poczatkujacym sprzedawcom, troche wyrozumialosci :] ale pani Agnieszka :-) z kakdulca musi pilnowac personel zeby wyeliminowywal paczki ze swierszczami, ktore posiadaja roztocza i zarazily moja metallcie. Pamietam tego okularnika co podowal je z premedytacja :] heheheh.
Dorwe Cie! ;]
-
poczatkujacy??
To go nie zwalnia z jakiejkolwiek wiedzy o zwierzetach w koncu pracuje w sklepie zoo.
Ja zanim zaczolem przygode z terrarystyka wiedzielem i wiem nadal jak wyglada swirszcz a ten kolezka sprawdzal glizdy,zuczki, swierszcze wszystko pokolei a wyraznie powiedzialem ze interesuja mnie swierszcze. Mial tych pudelek ok 10 i przygladal sie kazdej sztuce pare razy i po 5min wybral paczke martwiakow.
To bylo zalosne.
-
Ja byłem w zoologicznym i koleś wyciąga smitka ciałko około 5-6 cm, cały z 13-14 cm i on mi wmawia że ten smitek jest po L8, no i był gotowy się o to kłucić i kłucił się! O mało co z kumplem nie umarłem ze śmiechu. ProfeSjonaLna OBsługA to jesT to CO LubiE
Uprawnienia umieszczania postów