-
KTORY ?
Ktory jest lepszy dal poczatkujacego z nadrzewnymi ?? Avicularia metallica czy Psalmopoeus cambridgei slyszalem rozne wypowedzi na ich tematy od roznych hodowcow wiem ze Avicularia metallica jest ciezka w utrzymaniu tak do l4 ale im starsza to ponoc spokojniejsza a Psalmopoeus cambridgei jest bardzo szybki... napiszcie swoje zdania ktory bardziej pasuje dla "poczatkujacego" zeby nie sprawial duzych klopotow i niebyl jakis jhadowity niewiadomo jak niebezpiecznie...
Albo podajcie tesh inne nazwy ptasznik0ow ale zalezy mi co powiecie o tych gatunkach.... Pozdrawiam.
-
Re: KTORY ?
Psalmopoeus cambridgei-prosty w utrzymaniu,nie jest taki szybik, całkiem ładny i niema jadu niebezpiecznego
-
"Psalmopoeus cambridgei-prosty w utrzymaniu,nie jest taki szybik, całkiem ładny i niema jadu niebezpiecznego"
akurat camridgei jest cholernie szybki....prawie ze sie teleportuje...jednak wszyscy polecaja je na pajaki dla poczatkujacych....ja w sumie zaczynalem od avi.metallicy...jednak trzeba uwazac bo moga pasc bez przyczyny...
-
Cambridgei to najlepszy nadrzewny na początek.
-
zamiast P cambridgei np. P irminia. Jest ładniejszy (kwestia gustu) i zazwyczaj spokojniejszy.
-
Polemizował bym.... moj cambridgei zawsze uciekał nigdy nie atakował. Irminia była bardzo podobna do murinusa pod względem charakteru (diabeł wcielony).
-
ja polecam Psalmopoeus Irminia...
-
hehe a ja jednak metallcie duzo spokojniejsza i wolniejsza, po prostu kup starszy okaz juz po L4 i po ptakach ja tak kupilem pierwsza avi a np versi mam od L3 i juz jest L5. ciezkie w utrzymaniu czy ja wiem trzeba utrzymywac wilgotnosc i tyle zadnych trikow sie nie stosuje ;] a jak padnie masz pecha.
Moim zdaniem kup wiecej mlodych avi lub jedna starsza. Cambridge`a nawet jak trafisz spokojnego to i tak jego szybkosc jest juz zaskaujaca ;] mozna powiedziec ze zalicza sie do "teleportujacych" ;]
-
Robi sie z tego jakis targ)
To ja tez wcisne swoje 2grosze...rowniez polecam Avic.Metallica - moj to bardzo spokojny ptasznik.pilnuj tylko temp. i wilgotnosci a powinno byc ok
-
avicularie to ogulnie spokojnie pajaki....poazatym znam cambridgea ktory atakuje wszystko cos ie rusza....a sa tez takie co wola uciekac...to juz sa osobliwe sfery charakterku pajaczka.....
Uprawnienia umieszczania postów