-
heteroscodra maculata
heja.
kto zna link do jakiegos opisu maculaty w necie? ale chodzi mi o polskojezyczna strone
i czy to normalne ,ze moj maculat l3 (mam go od ponad tygodnia) siedzi pod ziemia? oplotl sobie galazki i ziemie pajeczyna i siedzi pod ziemisto-pajenczynowym parasolkiem pod ziemia....
thx z gory.
-
Re: heteroscodra maculata
Sorry ale nie ma takiego linka.Nikt nie opisał Maculaty po polsku.Dziwne zachowanie jak na maculate.Moja od paru m-cy była na ziemi może z dwa razy a i tak tylko świerszcza
-
Różnie to jest, normalne czy nie.Skoro tam siedzi to widocznie normalne.
-
Tak - normalne. Widziałem kilka maculat co właśnie tak robiło gniazda - tunele pod ziemią.
-
ona zrobila tu nel pod ziemia??? czy wkomponowala ziemie w gniazdo??? bo to roznica....
-
Tunel pod ziemią, dokopała się do dna pojemniczka.
-
jak mloda to czemu nie, moja ornatka tez jak ma wiecej ziemi to kopie normalnie jak kedzior teraz dalem jej mniej podloza to wkomponowywyje ziemie w gniazdko ;]
-
nie wiem czy mzona to nazwac gniazdem. zrobila sobie jakby taka mizerna brame na ziemi i siedzi w takim "okopie". co jakis czas tylko wystawie nozke zeby schapac maczniaka
-
a i skoro nie ma opisu po polsku... to czemu ktos go nie napisal!! przeciez niektorzy z was maja juz dorosle maculaty wiec wezcie sie na piora i klawiatury i napiszcie cos o jej hodowli bo nie mam zielonego pojecia jak zajmowac sie tym wlasnie gatunkiem.
-
No własnie ziomy jazda tez mam ten problem i mam pytanko co ile one jedza (czesto rzadko) i czy szybko rosna ?? Jak mozecie to zapodajcie jakiegos linka do angilesko jezycznej strony... thx
Uprawnienia umieszczania postów