Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy jad Brachypelm jest silny ??

THC_Inside
    Guest

Czy jad Brachypelm jest silny ??

Chcial bym wiedziec czy jad tej rodziny jest silny mam vegansa L9 i angustum L10 i jak by mnie ugryzly to chce wiedziec czy moga byc silne objawy tego?? Alergikiem nie jestem bo nie puchne na nic, a na jad osy czy pszczoly reaguje normalnie leka opuchlizna jak chyba kazdy zdrowy czlowiek. Z gory dzieki za odpowiedzi.
    Pozdro all !!!

PMajdan
    Guest

Re: Czy jad Brachypelm jest silny ??

To ze nie masz jak dotychczas objawów alergii, to nie znaczy, ze nie ejstes alergikiem i moze sie okazac ze np. amsz jednak alergie na zwierzeta egzotyczne.

A ich jad z tego co mi wiadomo silny nie jest (jak dla człowieka)

FURUS
    Guest

sklad kazdego jad jest iiny i na kazdy mozesz inaczej reagowac to ze nic ci nie jest po tym jak ci pszczola ukasi to nie znaczy ze tak samo bedize z ptasznikami

morda
    Guest

Generalnie Brachypelmy dysponują słabym jadem (nie dotyczy alergików).

ironkapela
    Guest

Przeciez wsszedzie pisza ze jad brachypelm jest praktyznie nie szkodliwy. Przeczytaj chociby prawie kazdy opis gatunkow za rodziny brachypelm. Pozdor

Goblin
    Guest

Nie no normalnie jest śmiercionośny :]

P.S:Jakby tak było już bym z 20 razy musiał kitnąc...

Mysza1983
    Guest

umiera sie w ciuagu 666 sekund :-]

Tomas
    Guest

Myszka1983 i Goblin => pozartujcie sobie wiecej... :/
    Ja jestem uczulony na jad owadow i hoduje ptaszorki,ale nie wiem jaka byla by reakcja na ukaszenie pajaka,podobno reakcja na skladniki jadu moze byc rozna u roznych organizmow i tym sie pocieszam Kiedys jak mnie cos up*%$#@* to wam opisze (jesli bede w stanie :P )

GALN
    Guest

zawsze jest ryzyko nie ważne co cie ugryzie możesz szczelić w kalendarz capnie cie Poecilotheria i jakoś to znieśiesz a po przczole wylądujesz w szpitalu.Składy jadów są różne i do końca nie wiadomo jaki składnik jadu może ci zaszkodzić.

THC_Inside
    Guest

Acha rozumiem czyli tak czy siak musze sie miec na bacznosci bo mozliwe ze inne grozniejsze gatunki moga mnie dziabnai nic mi nie bedzie a np. brachypelma vagans mnie ugryzie i THE END. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam all !!!

Uprawnienia umieszczania postów