Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: zakup ptasznika

peronospora
    Guest

zakup ptasznika

Witam.
    Zamierzam kupiś pająka i bardzo proszę o doradzenie mi w tej kwestii dodam , że nigdy pająka nie miałam , mam uczulenie na ukąszenie osy ( nie wiem czy to może mieć znaczenie ) i jest mi potrzebny naprawdę łagodny gatunek. Czytałam wiele opisów ale to jednak nie to samo co własne doświadczenia. Napiszę jeszcze , że podoba mi się B. epicureanum i Ch. cyaneopubescens.....

ketnip
    Guest

Re: zakup ptasznika

mozesz kupować te gatunki co wymieniłaś - nadają się dla poczatkujących

ptasiek
    Guest

Jeśli jesteś uczulony, to podchodzilbym z rozwagą co do kupienia jakiegokolwiek pająka. Ale jeśli już się zdecydujesz to te dwa co wymieniłeś śa dobre na początek.

x ray
    Guest

zanim cokolwiek kupisz przeczytaj to co przydazyło sie naszemu koledze .(moze juz czytałeś )
    .........Potem pomyśl jakiego pajączka kupic .

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=52618&t=52618

peronospora
    Guest

Tak , już czytałam i dlatego między innymi pytam...

Baku
    Guest

dodam tyle ze epicureum nie wyglada jak na zdjęciach a jest duza szansa ze cie ktoś na niej oszuka ,,, ja kiedyś kupiłem i mi vagansy wyrośły :P - są dość zadkie :]

rastafaq
    Guest

CZemu mowicie do niej w formie męskiej ??

Tomas
    Guest

rastafaq => jedynie ptasiek napisal do niej w rodzaju meskim
    A co do tematu to poszukaj pajaczka,ktory raczej nie wyczesuje wloskow,pisze raczej bo wiekszosc na ziemnych tak sie broni,a nadrzewne to chyba odpadaja na poczatek

rastafaq
    Guest

I jeszcze x-ray

x ray
    Guest

...no .. .tak .....sorry nie zagladałem do profilu,........no tak ale gafa tymbardziej ze nick jest juz w osobie żeńskiej ....przepraszam koleżankę .Co do pierwszego zakupu ...polecam zakup tanszego gatunku i moze nie tak atrakcyjnego wygladem lecz bardzo wdzięcznego pajaczka o dzwiecznej nazwie Brachypelma albopilosum ,...uwazam ze jest to dobry gatunek aby zacząć przygode z tymi fascynujacymi robalami . Jako kobiecie polecił bym tez gatunek bardziej atrakcyjny wizualnie a moze troszke wiecej wymagajacy od wczesniej wymienionego to Grommostola rosea . Wymienione gatunki sa tanie i na swój sposób atrakcyjne .

Uprawnienia umieszczania postów