Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: nimfy feeee

Mieszany widok

Baku
    Guest

nimfy feeee

nimfa jest będnym określeniem na pająki !!! nie mozna i tyle ..czepiacie sie jak ktoś łacine pomyli a sami takie byki walicie :P:P

rozwuj pająka wygląda tak : jajo --> postembrion --> L1 --> L2 -->..-->Lx

gdzie L oznacza ilośc przebywych linek : stadium po 1 lince , po drugiej lince etc,,, etc,,,

nimfa określa ostatnie immaturalne stadium rozwojowe niekturych owadów ,, więc nawet jakbyśmy chcieli zastosować analogie to pająk " nimfa" byłby to osobnik na linke przed osiągnięciem dojrzałościi pułciowej ....

Baku
    Guest

Re: nimfy feeee

Źrudła : "zoologia" Grabda , zoologia"Dogiel" , " The tatantulas keepers guide" Mrs.Schultz

zeby nie było ze plote głupoty !!!!!!!!!!!

redknee
    Guest

to kieruj TY sie wg tych twoich "Źrudła : "zoologia" Grabda , zoologia"Dogiel" , " The tatantulas keepers guide" Mrs.Schultz"

x ray
    Guest

Baku <gdzie L oznacza ilośc przebywych linek >

hmhmmm......no to z tego co wiem okreslenie L jako symbolu kolejnej wy-linki tez nie powinno byc stosowane- "użyte" w przypadku ptaszników. Ale temat był juz wałkowany niejednokrotnie wiec po co do niego wracać .

Baku
    Guest

acha czyli rozumie ze dla ciebie to nie ma znaczenia ?? ty tak sobie zamysliłeś i tak będziesz nazywał ??

czyli co ,, ja moge mówić na brachypelme haplopelma i nie będziesz miał nic przeciwko ??

Baku
    Guest

w tej dyskusji nikt nie podał ani jednego źrudła które by zaprzeczało temu co mówie więc nie uwazam aby temat był zamknięty

zalezy jak rozumiesz skrut L

mozesz rozumieć to jako Larwa i masz wtedy o owadach a mozesz rozumieć jako linka i masz wtedy ogulnie

morda
    Guest

Wiec w ofertach od dziś będą same postembriony .
    A co ciekawe masz tam postembrion? A który to? Jajo z nogami czy błędna nimfa II? Ciekaw jestem jak to się nazywa...

x ray
    Guest

cos tutaj znalazłem o ewolucji owadów warto poczytac sa tego dwie strony

http://www.ewolucja.org/d3/d310-4a.html

Baku
    Guest

nimfa 2 to L1 :] post embrion to to co opuszcza otoczke jajowa czyli kulka z nogami , potem ta kulka z nogami przechodzi linke i dlatego jest L1

Baku
    Guest

nie pisze w tym artykule nic co by zaprzeczało temu co mówie

nie pisze o " L" jako tylko dla owadów nie wspomina terz o urzyciu słowa " nimfa" do innych taxonów

w texcie nie ma zadnych źrudeł ,,, niech ktoś poda mi tytuł ksiązki to porzycze i przeczytam , bo w internecie piszą ze ufo istnieje co nie znaczy ze tak jest ...

sory ale w momencie gdy mnie uczą ze jest tak i czytam w ksiazkach ze tak jest to strona internetowa raczej nie zmieni duzo ,,,,

Uprawnienia umieszczania postów