Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: Ukąszenie poecilotheria

ziu
    Guest

Re: Ukąszenie poecilotheria

nie chodzi o to ze go ugryzlo tyle pajakow bo mogly jak wkladal i bral je na lapy.
    Chodzi ze te objawy sa albo wyolbrzymione, albo byl bardzo uczulony. i czy wogole to zadarzenie mialo miejsce ?

bachus
    Guest

Jakby był "bardzo uczulony" to by się skończyło gorzej, a tak po tygodniu prawie nie ma już objawów.

A POZA TYM TO WYŚWIETLIŁEM TEGO POSTA PO RAZ TYSIĄCPIERWSZY, MOŻE JAKAŚ NAGRODA ??

x ray
    Guest

....zakładajac ze historia nie jest prawdziwa ,....................to nie zrobił z nas idiotów tylko z siebie . Natomiast My potencjalni słuchacze i czytelnicy wykazalismy sie współczuciem i zrozumieniem ...moze koles potrzebował tego do zbadania jaki % w narodzie podejdzie do sprawy ludzko i chyba to niezle wypadło .....oczywiscie zakładajac ze to historia nie była real. A z drugiej strony poczekajmy na wyjasnienia tosika bo fakt lista ukaszeń jak u Szymona Majewskiego . Z tym ze liste opublikował dosyc puzno. Najpierw text własciwy. Hehe...mamy cie tosik.

ziu
    Guest

bachus a co moglo byc gorzej ? smierc juz tylko a jak wiadomo nie ma udokumetowanego zgonu po ptaszniku. Nie jest to staruszek tylko mlody organizm. Jak by nie byl uczulony mial by jak vorax jazde 2 dniowa i po ptakach (wysoka goraczka, i skurzce) a gosc mdal. Zreszta patrz tu jest opis jak poecilotheria ukasila uczulonego goscia http://terrarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2867, i mial slabsze objawy chodz podobne i mowisz ze gosc nie byl uczulony?.

Tosik wez sie wiecej dowiedz o tym swoim przypadku i napisz ;] cos od lekarzy bo to ez dziwne ze nic Ci nie powiedzieli.

bachus
    Guest

Znam ten opis, zresztą kilka postów wyżej sam dałem do niego linka. I ciągle uważam, że mogło być gorzej, gorączka, wymioty, osłabienie (omdlenia) i inne objawy to raczej normalna reakcja organizmu na silne zatrucie. Może po prostu żaden alergik nie został jeszcze ukąszony, skoro alergia może wywołać śmierć np. po ukąszeniu pszczoły, której jad jest niegroźny dla zdrowego człowieka, to tym bardziej alergia na jad pająka o potencjalnie bardzo silnym jadzie będzie dla alergika śmiertelnym zagrożeniem.

loko
    Guest

Marcin, zajebiste ale nie narazaj tak mojej kochanej Emeczki wiecej

ketnip
    Guest

moim zdaniem też coś tu nie gra, dlaczego nie ma Tosika na forum...., chyba wszyscy zamkneliśmy mu buzie he he, zastanawia mnie jeszzcze jedno w tej historii, po takich objawach co miał te wstrząsy i wogóle lekarze odesłali go za jakiś czas do domu później znowu do szpitala i znowu do domu czy to nie jest zastanawiające...?

Markoś
    Guest

tez mi cos nie gra nie znam sie ale czy opuchlizna by tak szybko zeszla??Mysle ze lekarze by go raczej nie puscili do domu w takim stanie ale sam juz nie wiem mam nadzieje ze tosik to wszystko odprostuje

MuDvAyne
    Guest

hehehea korta do tego ze lekarze nie puscili by tak szybko to sie mozna klucic ... sluzba zdrowia w polsce jest taka ze ;] nie maja czasu na leczenie <lol> ?

tosik
    Guest

Kto nie wierzy to nie boze nie musze nic udowadniac mi nie zalezy A co do tej opuchlizny to nie jest rana na całą noge !!!!! wy sie naogladaliscie tych fotomątarzy i myslicie ze to tak wyglada chcialbym zeby wypowiedział sie na ten temat jeszcze ktos kto został ukaszany.Pozatym co lekarze mieli robic za tydzien napisze jakie leki dostawalem 20 mam na kontorle przyjsc pozatym to ostatni post który pisze jezeli ktos ma jakies waty to prosze pisca na priv.ehh

Uprawnienia umieszczania postów