Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 91

Wątek: Ukąszenie poecilotheria

elaphe
    Guest

Re: Ukąszenie poecilotheria

Baku
    Guest

nie dostane ?? tzn nie ma w polsce czy jak ??

tosik
    Guest

waże 70 kg 175 17 lat Uczulony podejzewam ze nie jestem bo wczesnij ukasił mnie vagans ,cambridgey irminia i smithi i nic nie było a co to tego linku to chyba karzdy terrarysta z doswiadczeniem weźmie agresywnego pajak na reke ja subfusce tesz bralem a to byl wypadak nie podczas brania tylko ona zrobila to bo sie wystraszyla czasem trzeba pomyslec dlaczego ptasznik to zrobil.Ja doszedlem do wniosku ze to moja wuna bo ja wystraszylem

co do 14 poecilotheri do zebranai bylo by cizko bo niektóre sa naprawde drogie i cieżkie do zdobycia + sp samej poecilotheri metallici sa 4 odmiany z tego co wiem

Krzysztof.W
    Guest

Pieknie się załatwiłes drogi Tosiku;/, z tego co wiem nie miłe pozostałości
    ( przykurcze i bóle ) po ukąszeniu moga ci pozostać na dosyć długi okres.

PS.Życzę zdrowia.

Juraviel
    Guest

Nie no stary dobrze że wyszedłeś z tego cało, ja mam 2 peo. i teraz bede bardziej na nie uważał, bo z czasem człowiek sie przyzwyczaja ,bierze na rece, a moze kiedy ukasi ibedzie jak z toba. 3maj sie zdrowo !

bachus
    Guest

Raczej nie ma u nas żadnej placówki specjalizującej się w tego typu wypadkach, jedyny ośrodek medycyny tropikalnej jest w Gdańsku. Co do lekarstw to zastrzyki z na hydrokortyzonie są najmocniejszymi powszechnie dostępnymi antyalergenami i najlepiej sprawdzają się przeciwwstrząsowo, stosuje się je np. przy kamicy nerkowej (porody kamieni).

Grażynka
    Guest

gdyby był uczulony to by bylo jeszcze gorzej :| napewno nie byl uczulony, ja by byl uczulony to po ukąszeniu brachypelmy by mial juz takie objawy a przy poe jeszcze gorzej

ziu
    Guest

Grazynka ale zobacz np. jak voraxa ugryzla ornata mial tylko wysoka goraczke i skurcze ale to kilka dni i koniec a tu gosc malo nie umarl jak z nim gadalem mowi ze 85% mogl umrze. takze cos musialo byc nie tak jakas alergia.

nokeg
    Guest

no no... miałeś szczęście, dobrze ze to opisałeś bo utwierdziłem sie w tym zeby nie kupować pająków tego gatunku:-)

Baku
    Guest

mozna byś uczulonym w ruznym stopniu :] więc po brachypelmie mugłby mieć poprostu większą opuchlizne :]

Uprawnienia umieszczania postów