Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: terrarium dla skorpiona ? - czy to sie bedzie nadawac?

no13
    Guest

terrarium dla skorpiona ? - czy to sie bedzie nadawac?

Witam,

W sobote kupuje sobie skorpiona, pomyslalem ze zrobie jakies fajne terrarium. Napisze teraz jak planuje, tyl, boki, dol plyta OSB ok 15mm, przod szklana szyba. Boki i tyl bede chcial pokryc pianka montazowa, na to nalozyc zaprawe klejowa z jakims barwnikiem koloru zoltego/piaskowego. Na dno kilka cm wlokna kokosowego i jakies kamyki + poidlo dla skorpiona. Czy takie cos przejdzie jezeli chodzi o skorpiona? planuje jeszcze jakas sztuczna rosline wmontowac w tylnia sciane. Macie moze jakies rady jak mam to klasc - pianka pewnie bedzie opadac? czy to wszystko na koniec potraktowac jakims lakierem bezbarwnym? chcialbym aby to jakos wygladalo.....

Bede wdzieczny za jakas pomoc lub porady

ps. zamiescilem w tym dziale poniewaz nie wiem czy dla skorpiona mozna takie cos zrobic? jezeli nie ten dzial to wybaczcie ;- )

no13
    Guest

Re: terrarium dla skorpiona ? - czy to sie bedzie nadawac?

ross
    Guest

Ja tez powoli przymiezam sie do imperatora. Jednak zastosuje sie to rad jakie sa udzielone w opisie i na dno pojdzie grzalka+woda+kamyczki i dopiero podloze. Pod czas kilkudniowego wyjazdu nie bede sie martwil ze skorpion przesuszy sie.

Mysza1983
    Guest

dla impków lepiej było by miec jednak szklane akwarium dostosowane lub terra ze szkła

Uprawnienia umieszczania postów