-
na włoknie kokosowym pojawily mi sie jakies biale kropki
najpierw pojawilo sie w a.genicutela teraz w murinusie, niestety nie mam jak zrobic zdjecia ale postaram sie to opisac, wyglada to jak bardzo cienkie 1-2mm patyczki wyrastajace z podloza zakonczone bialymi glowkami... co to moze byc? a i jeszcze jedno, do vagansa wlozylem kawalek drewienka (korzen) wczesniej jednak go wygotowalem kilka minut w wodzie - zoabcyzem ze pojawiaja sie na nim jakby wloski, nie wiem czy to jest pajeczyna bo to stoi pionowo wiecz raczej nie, ale moze wy cos bedziecie wiedziec na ten temat
-
Re: na włoknie kokosowym pojawily mi sie jakies biale kropki
te robaczki ja też mam na włoknie (i są one napewno z włokna) - prawdopodobnie to skoczogonki, swoją drogą włokna już nie będę stosował, a co do tych włosków to prawdopodobnie pleśń, ale myśle że nie masz się czego obawiać - poprostu to usuń
-
Te biale kropki z patyczkami to prawdopodobnie plesn albo jakis grzyb. Po prostu wybierz to z terra i tyle.
-
jeśli szybki biegają to są to skoczogonki
są niegroźne dla zwierzaków, zjadają martwe szczątki organiczne.
-
przezornie wymienilem u 4 maluchow to wl. kok. a vagansowi ulamalem kawalek tego korzenia, zobaczymy czy sie to pojawi ponownie
-
To pleśń - przy dużej wilgotności i słabej wentylacji się pojawia.
-
U mnie w pudełkach po kliszy, właściwie w jednym też taki grzyb wyrósł. Usunąłem z niedużą warstwą włókna. Uważacie, że nie ma potrzeby wymiany całego podłoża? Pewnie mam troche za wysoką wilgotność, a w pudełku po kliszy wentylacja jest marna.
-
zrób więcej dziurek i wentylacja będzie ok! i nie tylko na powiece ale także z boku
-
po prostu pryskaj terra z dala od korzenia.. nie musi byc cala powierzchnia wilgotna..
-
korzen wogole nie bylo moczony
korzen wogole nie bylo moczony
Uprawnienia umieszczania postów