-
Re: co na początek lepsze
.....masz racje piękne,.......... ale popatrz na koszty zakupu tych gatunków.
-
najlepszym pająkiem dla ciebie czyli początkujacego hodowcy bedzie łagodny gatunek
niestety nie bede ci tu pisał gatunków bo jest ich bardzo dózo (łagodnych)
porpostu poszukaj sobie gdzies pajaczka odpowiedniego do twojego gustu
-
a poza tym kedziory sa moze monotonne ale takie "typowe" ) tak jak modliszki z rodziny Mantidae tez sa takie "typowe"
-
Zdecydowanie polecam Brachypelme Albopilosum, czyli Ptasznika Kędzierzawego....a dlaczego? Dlatego, że jest to mój pierwszy i jedyny pająk i wiem co piszę, a po drugie jest naprawdę łatwy w 'obsłudze'.Najlepszym dowodem na to jest fakt iz mój pajak nadal żyje, a mam go juz 3 miesiące...Albopilosum nie jest może zbyt kolorowym ptasznikiem, ale jest całkiem spory więc przez to atrakcyjny.Łatwo go utrzymać w dobrym zdrowiu, gdyż nie wymaga specjalnie idealnej temperatury...napewno nie powinna spadac ponizej 18 stopni!! Powodzenia w hodowli
-
Nie no z g.rosea i z genkiem to przesada. Nie na poczatek...
-
ja mam brahypelme emilie i nie zaluje
to byl moj pierwszy zakup w swiecie terra
dlugo rosnie ale jest spokojny ladny i zywy(ruchliwy)
dla poczatkujacych idealny
ps. jak sie wciagniesz to odrazu kupisz wiecej nie tylko naziemne (nadrzewne rulez :P)
pozdro pajeczazu mlody
-
a ja polecam g. pulchre.. kolorow moze nie ma zbyt atrakcyjnych ale jest piekna.. i taka masywna
-
oka dzięx też myślałem nad emilią a i kasy mi nie brak ale mnie zdomu rodzice chcą wywalić jak kupie więc niezbyt:P JA myślałem nad smitiasem emilią
-
hehe mi też tak gadali ale udalo sie ich namowic teraz mam 4 spidery z czego o cambridgeiu i geniculacie nie wiedzą=)
Uprawnienia umieszczania postów