Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Poecilotheria

Markoś
    Guest

Poecilotheria

mam do was pytanie jaki ptasznik z tego gatunku jest w miare spokojny chodzi mi o charakter i agresywnosc bo szybki to ja wiem ze jest kazdy z tego gatunku dzieki za odp

SDY
    Guest

Re: Poecilotheria

Poecilotheria regalis. chyba. podobno szybki ale malo agresywny ze slabym jadem.

small
    Guest

:/

Foxtrott
    Guest

wszystkie poeciloterie maja bardzo mocny jad z tego co mi wiadomo. to pająki dla doświadczonych hodowców więc jeszcze troche poczekaj z kupnem.

bachus
    Guest

Wszystkie poecilotherie mają mocny jad, agresywność zależy od osobnika, ale generalnie raczej regalis.

Grażynka
    Guest

moze ci sie trafić oranta łagodna jak baranek (oranata jest najbardziej jadowita z poecilotherii) a moze regalis (najsłabiej jadowity, co nie znaczy ze ma słaby jad) który bedzie prawdziwym killerem nie ma reguły jednak najcześciej jest tak ze poe woli sie schować niź atakować. gadałem ostatnio z kolesiem którego ugryzła subfuska samica podrostek, miał 40 stopni gorączki, dreszcze, skurcze mięśni, wymioty, następnego dnia nie mógł sie wysikać. jeśli byłby uczulony to było by duzo gorzej, powiedzial ze niedlugo opisze cala tą sytuacje na forum.

jednak pomimo tego ze poecilotherie sa agresywne i jadowite ja uważam je za najładniejszych oraz najciekawszych ze wszystkich pająków ;]

rastafaq
    Guest

Tosik na forum!!!!!
    Tosik na forum !!!!!

crocodyll
    Guest

SDY co ty za pierdoły opowiadasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Weź najpierw lepiej poczytaj sobię opisy gatunków a potem się udzielaj specu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dark Raptor
    Guest

Podobno najlepsze są regalisy, ale cały rodzaj nie jest polecany początkującym (wszędzie jest takie info, a czasem odradzanie - nawet stanowcze, hodowli tych pająków).
    Hoduję regalisy. Tak jak pisali przedmówcy: diabelnie szybki, ma bardzo silny jad, ale jest niezwykle spokojny. W 99% woli ucieczkę do gniazda niż atak, choć miałem już ten 1% na ręku (ale na szczęście bez kąszenia).
    Jeśli to twój pierwszy nadrzewny, to odradzam... przenoszenie pająka to adrenalina w czystej postaci

ziu
    Guest

hmm czy ja wiem grazynka czy tak ornata ma najgorszy jad wszystkie poecilotherie maja porownywalny u ornaty byly podobno przypadki comy a tak to chyba nie rozni sie zbyt wiele od regalisa :-)

Gdzies dark podsylal taki wykresik zaraz ide luknac z ciekawosci. ;D

P.s mam nadzieje ze moja ornatka mnie polubi wczoraj wylniala na L2 i jest bardzo plochliwa, bo to maluch ale mam ndzieje ze bedzie taka tez jak dorosnie.

Pzdr

Uprawnienia umieszczania postów