-
Re: Haplopelma lividum
jak mam karmić murinusy? moga wyskoczyć wariaty??
-
Mogą. A karmisz tak jak cała reszte - otwierasz, wrzucasz i zamykasz... tylko z jakimś pudełkiem pod ręką.
One i tak zazwyczaj gniazda nie opuszczają więc spox.
-
Ale wiesz ze jak kupisz Lividum to bedziesz oglądał prze360 dni w roku torf, a prze 6 jak Ci sie uda to pajaka ??
Dzisiaj widzialem swoja przez 30 sekund jak wychodziła po drewnojada, a jak juz złapała to 2 sek i już schowała sie w norze.
A druga sprawa, to taka, że łapiesz sie za pająki szybkie i bardziej niebezpieczne , a nawet nie wiesz jak karmić :/
-
No nie nacieszysz się za bardzo, ja moje haplopelmy widuję co kilka tygodni, co do koloru to też tylko po wylince jest niebieska i szybko płowieje, co do obsługi terra - uciążliwa, co do ceny - raczej droga, ale warta kasy na nią wydanej. Tylko jeśli masz problemy z obsługą pobudliwych naziemnych to się zastanó, karmienie to żadna filozofia, co zrobisz jak trzeba będzie wymienić torf albo wymyć terra ??
-
człowiek sie uczy na błędach DAMY RADE
-
heheh gosc sie nie opierdziela kup jescze jakas poecilotherie i bedziesz mial ekipa killerow.
karmisz normalnie raczej nie uciekna jak beda mialy gniazdo.
a tak btw nie mozecie zrobic jakos zeby wykopaly sobie tunel przy szybie i by bylo je widac kiedy chcecie widzialem tak mial moj znajomy odklejal tasme i byl tunel
Pozdrawiam.
-
ja kupilem murinusa jak zdobylem troche doswiadczenia z trynidadem na poczatku wydawal sie szybki ale pozniej stwierdzielm ze nie ma sie go co bac i kupilem sobie murinusa i crawshayiego to sa jedyni powazni zabujcy w moim domu co do lividum nie znam sie bo go nie widzialem w akcji ale uwazam ze powinienes tak nie zaczynac one sa potwornie szybkie ale coz nic na sile zrobisz jak bedziesz chcial
-
ja z murinusem miałem takie przygody ze nawet szkoda opowiadac pajaczek super szybki teraz jest dla mnie łagodny nie to co kiedys co do lividum to nie wiem poytaj na kupie
-
Tunel przy szybie w ciągu góra 2 tygodni robi się biały jak mleko od pajęczyny więc i tak nic nie widać. Z pająkiem sobie poradzi jeśli będzie ostrożny, ja miałem lividum drugą zaraz po irmini i nie było problemów.
Co do "ekipy kilerów" brakuje mi murinusa, ale narazie kasy nie ma
-
Z killerów kup sobie Stromatopelme....
Czasem lividum ma odchyły i siedzi na powierzchni mimo tego, że ma głęboką norę. Moja tak siedziała chyba z tydzień.
Uprawnienia umieszczania postów