Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Haplopelma lividum

zurekkrk
    Guest

Re: Haplopelma lividum

jak mam karmić murinusy? moga wyskoczyć wariaty??

morda
    Guest

Mogą. A karmisz tak jak cała reszte - otwierasz, wrzucasz i zamykasz... tylko z jakimś pudełkiem pod ręką.

One i tak zazwyczaj gniazda nie opuszczają więc spox.

rastafaq
    Guest

Ale wiesz ze jak kupisz Lividum to bedziesz oglądał prze360 dni w roku torf, a prze 6 jak Ci sie uda to pajaka ??
    Dzisiaj widzialem swoja przez 30 sekund jak wychodziła po drewnojada, a jak juz złapała to 2 sek i już schowała sie w norze.
    A druga sprawa, to taka, że łapiesz sie za pająki szybkie i bardziej niebezpieczne , a nawet nie wiesz jak karmić :/

bachus
    Guest

No nie nacieszysz się za bardzo, ja moje haplopelmy widuję co kilka tygodni, co do koloru to też tylko po wylince jest niebieska i szybko płowieje, co do obsługi terra - uciążliwa, co do ceny - raczej droga, ale warta kasy na nią wydanej. Tylko jeśli masz problemy z obsługą pobudliwych naziemnych to się zastanó, karmienie to żadna filozofia, co zrobisz jak trzeba będzie wymienić torf albo wymyć terra ??

zurekkrk
    Guest

człowiek sie uczy na błędach DAMY RADE

ziu
    Guest

heheh gosc sie nie opierdziela kup jescze jakas poecilotherie i bedziesz mial ekipa killerow.
    karmisz normalnie raczej nie uciekna jak beda mialy gniazdo.
    a tak btw nie mozecie zrobic jakos zeby wykopaly sobie tunel przy szybie i by bylo je widac kiedy chcecie widzialem tak mial moj znajomy odklejal tasme i byl tunel

Pozdrawiam.

Markoś
    Guest

ja kupilem murinusa jak zdobylem troche doswiadczenia z trynidadem na poczatku wydawal sie szybki ale pozniej stwierdzielm ze nie ma sie go co bac i kupilem sobie murinusa i crawshayiego to sa jedyni powazni zabujcy w moim domu co do lividum nie znam sie bo go nie widzialem w akcji ale uwazam ze powinienes tak nie zaczynac one sa potwornie szybkie ale coz nic na sile zrobisz jak bedziesz chcial

wino
    Guest

ja z murinusem miałem takie przygody ze nawet szkoda opowiadac pajaczek super szybki teraz jest dla mnie łagodny nie to co kiedys co do lividum to nie wiem poytaj na kupie

bachus
    Guest

Tunel przy szybie w ciągu góra 2 tygodni robi się biały jak mleko od pajęczyny więc i tak nic nie widać. Z pająkiem sobie poradzi jeśli będzie ostrożny, ja miałem lividum drugą zaraz po irmini i nie było problemów.
    Co do "ekipy kilerów" brakuje mi murinusa, ale narazie kasy nie ma

morda
    Guest

Z killerów kup sobie Stromatopelme....
    Czasem lividum ma odchyły i siedzi na powierzchni mimo tego, że ma głęboką norę. Moja tak siedziała chyba z tydzień.

Uprawnienia umieszczania postów