-
Re: Wielkosc samca i samicy
Ja np miałem 3 vagansy od 1. wylinki. Jeden z nich do tej pory jest znacznie większy od tych pozostałych (teraz są L9) i okazało się, że to samiec. Wogóle mam takiego pecha, że to chyba wszystkie 3 samce są ( 2 już na 100%)
-
JW - stwierdzasz to na jednostkowym przykladzie czy masz jakiś niezbite dowody, że tak jest ?? Bo ja sie np nie spotkałem z samcem wiekszym od samicy.
-
Stwierdzam to na brachypelmach. Ilekroć kupiłem kilka sztuk z jednego "miotu", trzymałem w tych samych warunkach i karmiłem tak samo to największe okazywały się samcami.
Tak jak pisze jimbo :
>Jeden z nich do tej pory jest znacznie większy od tych pozostałych (teraz są L9) i okazało się, że to samiec.
-
Tak, tylko że u mnie to prawdopodobnie wszystkie samce. Generalnie samice są większe od samców. Nie po 6-tej czy 8-mej wylince, ale dorosłe na pewno.
-
Zgadzam się dorosła samica zawsze (u większości przynajmniej gatunków) jest większa od samca.
-
No wlasnie myslalem że mowisz o doroslej, a jak dorasta to pewnie że może byc przez jakis czas wiekszy, później to sie zmieni.
-
Ja miałem 3 albopilosumy też w tych samych warunkach. I jakoś nie dostrzegłem tego, że samce są większe (chodzi mi o nie dorosłe samce).
-
To zależy od wielu czynników także cieżko jednoznacznie stwierdzić ,że samce sa akurat większe.
Uprawnienia umieszczania postów