-
Karmienie
vo mys;icie o karmieniu caly czas karczanami N. cinerea ?? bo zastanawiam sie czy jest to dobry pokarm bo moze za jakis czas rozpoczne hodowle jezeli tak ?? czy moze lepsze sa swierszcze
-
Re: Karmienie
ja hoduję te karaczany i są bardzo wydajene jesli choidzi o ilośc potomstwa, prawie jak świerszcze. najlepiej hoduj i świerszcze i karaczany, zeby podawać możliwie zmienny pokarm. samymi karaczanami tez możesz karmić, ale nie wszystkie pajaki lubią karaczany, natomiat nie słyszałem, żeby jakis pajak nie chciał jeść świerszczy.
-
Ja tez hoduje te karaczany i wg mnie sa lepsze od swierszczy :]
-
a ja sadze ze kazda karmówka jest dobra a najlepiej jak pupilowi dajemy kilka róznych owadów to wtedy ma urozmaicony pokarm
-
Te karaczany nie hałasują i nie śmierdzą jak świerszcze, ale za to łażą po szybach i są dosyć. szybkie.
-
ja daje swierszcze, drewnojady, maczniki, i czasem jak zlape jakiegos wiekszego gryzonia na dworzu to im daje, jaksie wtedy ciesza a jak sa grzeczne to czasem jakas wypasiona muche dostana, tonawet sobie poluja,
-
Ja tez zacząłem chodować te karaczany, ale jak na razie to mi ich tylko ubywa , bo nimi karmie Nie podoba mi sie w nich to ,że jak wleza w jakas dziure czy inne zazwyczaj najdalej położone od pajaka miejsce to siedza tam miesiac i tylko czułkami ruszaja :/ i pajak ich nie zlapie, a świerszcze juz wiecej chodza.
Uprawnienia umieszczania postów