-
Re: nadrzewny czy naziemny??
czy ty nie byłeś zdziwiony że Twój psalmopeus ma gniazdo na ziemi?? to tak samo jakby boehmei zrobił sobie gniazdo pod pokrywką faunaboxa. Mnie to zdziwiło...
-
nie nie byłem zdziwiony bo troche czytam na temat pająków, BTW nie ma sensu się kłocić
-
znaczy ja tego niewzielem za klutnie szukalem na internecie na temat nadrzewnych ale chyba cos mi nie wychodzi ale poszukam jeszcze i dzieki za informacje dzieki...
-
w środowisku naturalnym młodzież i podrostki zamieszkują bagniste brzegi rzek, gdzie z wody wyrastają liście i kolorowe kwiaty roślin z rodzaju Parnasia. Przyciągają one drobne owady, na które polują młode pajączki. Stąd i mozliwosc budowy gniazda na nizszym poziomie...........ale czasem to tylko upodobanie , poprostu taki układ jej odpowiada w pojemniczku lub w terrarium w którym przebywa.
-
niewiem czy rozumiecie ale cambri robi prawie zawsze gniazdo na ziemi jest pająkiem nadrzewnym ale tak naprawde to on tylko przesiaduje na drzewach a gniazdo prawie zawsze robi blisko ziemi albo na ziemi a co do twojej avi to jestem zdziwiony
Uprawnienia umieszczania postów