-
Re: Debata na temat madrosci pająkow
...a pająk plujący pokazywany w w.wym. filmie to Scytodes thoracica
-
kurcze ale na TVP2 byl program o pajakach i tam bylo cos podobnego do skakuna co plulo pajeczyna i raczej jestem przekonany ze mialo w nazwie portia ;d
-
no niestety sie mylisz portia to nie jestr plujacy
ja tez kiedys miałem skakuna nawet 3 i zarypiscie atakował na malutkie swierszce z zaskoczenia,skradał sie...
-
w czym je trzymałeś i co to byly za skakuny te polskie??
-
tak polskie czymałem jes w szklance po nutelli takiej zamykanej z góry jako podłoze to zwykła ziemia i kilka patyczków
Saliticus scenius - skakun arlekinowy
http://www.marion.ohio-state.edu/spi...20scenicus.jpg
-
u mnie jeszcze jak było ciepło bywał jeden skakun na balkonie, widziałem go praktycznie codziennie, nie chcialem go łapać , ale to chyba nie był ten arlekinowy tylko taki bardziej biały i w kropeczki, nie wiecie co to za gatunek?
-
to był ten tylko moze dobrze nie było widac albo sie jakos dobrze kolory nie rozwineły tak mi sie zdaje a u mnie to 2 chodziły po domu i jeden po oknie od stony zewnęcznej
-
wino, a nie wiesz ile taki skakun przeżyłby w niewoli tzn. np w faunaboxie oczywiście w temperaturze pokojowej?
-
ja słyszałem ze skakuny zyja do 2 lat ale nie wiem czy to prawda aha i jeszce jedno to chyba nie rosnie wieksze niz 1 cm z nogami
-
tak pewnie nie rosnie - może jak przyjdzie lato to złapie sobie takiego skakunka - tylko czy one czasem nie sa pod ochroną?
Uprawnienia umieszczania postów