Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Avicularia Bicegori

FaUnA_BoX
    Guest

Avicularia Bicegori

witam mam tego pająka ale niewiem czy to jego poprawna nazwa a jeśli tak to napiszcie mi coś o nim bo nawet niemoge zdięć znaleźć dzięki...

Mefisto
    Guest

Re: Avicularia Bicegori

Chodzi Ci o Avicularia Bicegoi.

Teraz już nie będziesz miał problemów ze zdjęciami.

FaUnA_BoX
    Guest

dzięki ci bardzo Mefisto ...a czy to jakiś rzadki pająk??

FaUnA_BoX
    Guest

no i czy ktoś może mi coś o nim napisać??

Mefisto
    Guest

Niezbyt wiele osób go ma i raczej nie jest łatwy w utrzymaniu. Niestety nie wiem, jakich warunków potrzebuje.

FaUnA_BoX
    Guest

hmm w sumie miałem już do czynienia z pająkami i to nawet długo bo miałem 3 jednego sprzedałem i kupiłem tego mieszkam aktualnie w szwecji hmmm chyba dam sobie rade ...

FaUnA_BoX
    Guest

Ok mam problem gdzie mam go dać?? do jakiego pudełka?? bo słyszałem że one robą gniazdo pod pokrywką i później jest problem z otworzeniem... włożyłem go do pudełka na mocz i dałem zapałke ale ona jest chyba zamała no a on siedzi ciągle pod pokrywką i wydaje mi sie że niezrobi gniazda na tej zapałce co wy na to??

loko
    Guest

ale to juz chyba nie jest bicegoi tylko latea, niech ktos sie wypowie w tej kwestii.. wydaje mi sie ze zmienila sie nazwa gatunkowa..

Mefisto
    Guest

W Platnick-u nie widziałem żadnej wzmianki na ten temat.

ziu
    Guest

raczej nie zrobi gnaizda przy zapalce daj mu cos wyzszego, ale i tak nie zmusisz jej do zrobienia gniazda nisko ;D jak Ci sie uda masz u mnie piwo :-)
    spryskuj raz dziennie i trzymaj w temp optymalnie 27-28 oC podloze mokre(nie bloto)
    i utrzymuj takie warunki i nie powinno byc klopotu.
    Jest to dosc zadka avicularia ale bez przesady :]

Ktora to wylinka?? jak wczesniej niz 5 to mozesz trzymac w pudelku na mocz spokojnie a jak to gniazdko sobie zrobi to mozesz otwierac druga strone (zalezy jakie posiadasz pudelko na mocz?) a jak masz takie odkrecane to zamien je na takie po swierszczach, salatce.

Pozdrawiam i udanej hodowli

Uprawnienia umieszczania postów