Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: To będzie hardcore

Quit13
    Guest

To będzie hardcore

Dzisiaj mam zamiar przesadzać moje Murinuska z faunabox'u, do terra własciweo. Już nie śmierdzi silikonami, wszystko ładnie, sod dałem w izolacji, torf już leży i niełdugo mam zamiar się zabierać. Ale ma pytanko. Ona jest po jedenastej wylince, czyli to jest kawałek bydlaka i jest jak to murinusy niebezpieczny. Co robić żeby przy tym przekłądaniu nic się nie stało mi i jej. Głównie Mi bo ja chcę byc cały i zdrowy, bo aż taki dobroduzny że za pająka się nie poświęce, nie ma mowy. Czy mam zakłądać jakies rękawice, itp. Wogóle od czego zcząć, no bo żeby to był kędzio, a to taka bestia, wieć HELP!

tasiemiec
    Guest

Re: To będzie hardcore

a przez te 10 wylinek go nie wyjmowales z tego faunaboxu????

Baku
    Guest

włuz fauna do tera otwórz i zostaw , jak do rana nie wyjdzie to patyczkiem wygon a po jakimś czasie wyjmij fauna

Quit13
    Guest

Panie dostałem go jak był po 9 wylince, bo taki do mnie przyszedł, wygoiłem go z tego co przyjechał do faunaboxu i do tej pory miałem spokój, faunabox nie wchodzi do otworu w terra, więc to odpada. Jakie jeszcze propozyjci, no i jeszcze jedno pytanko, jak mnie dziabnie, to co? Piję wapno i co dalej, bo umierać chyba nie będę?

werni
    Guest

Witam.
    Ostatnio bawiłem się w przeprowadzki, więc pozwolę sobie zaproponować mój sposób. Pająki, przynajmniej te podobne do modelu "murinus", mają tendencje do uciekania w różne zakamarki. Ja takiego nakrywam pojemnikiem (klisza, moczownik - zależy od rozmiaru bestii) i doprowadzam do tego że się "przykleja" przy denku. Potem wystarczy delikatnie unieść pudełko i zamknąć od spodu. Z wypuszczaniem nie ma już problemów - zawsze można cierpliwie poczekać aż sam wyjdzie.

loko
    Guest

nie taki straszny murinus jak go maluja...
    to nie krwiozercza bestia ktora rzuci ci sie do gardla... wygon z gniazda, nakryj pudelkiem,podloz cos i juz

daf
    Guest

No ja za góra 4 wylinki darlingi będę musiał przełożyć :/ Nie wiem jak to zrobię ale ch** z tym. Przeżyje.

bachus
    Guest

A jak cię dziabnie to wapno nie bardzo pomoże, poszukaj jakiegoś leku, najlepiej zastrzyku z hydrokortyzonem (hydrocortizon).

xeper
    Guest

Quit13 jak Ci sie uda to opisz całą sytuacje tutaj , bo jestem ciekaw czy Ci sie uda(ło)

Azzurreeuss
    Guest

A jak cie dziabnie, to też opisz tutaj bo jestem ciekaw jakie bedą objawy i skutki :P

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów