Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: halogen

jw73
    Guest

Re: halogen

Dla mnie jednym z ważniejszych powodów używania zwykłej, czerwonej żarówki 15W jest to, że daje ona wystarczająco dużo ciepła, mało światła i pobiera mało prądu. Próbowałem 20W halogenu i sądze, że jest on stanowczo za jasny i daje mniej ciepła niż w/w żarówka (pomiary na oko), jednocześnie zużywa o 5 W energii więcej. Niby to nie wiele, ale przy kilkunastu terrariach ma znaczenie.

jw73
    Guest

Taka mała dygresja. Ziu jesteś bardzo dziwny. Najpierw pytasz, a później udowadniasz, że i tak wiesz najlepiej.

ziu
    Guest

heh i dalej nie rozumiecie !!! JA PYTALEM O CO INNEGO!! a nie o TO CZY TWOJA ZAROWKA ZABIERA 5W WIECEJ HEH. mam jedno terrarium i dalej powtarzam ze nie prosilem o to dlaczego wolicie zarowki !! tylko tych co uzywaja halogeny, bardzo pomogl mi post X-RAY`a i dzieki a wasze wsumie nie wiem po co tu sa ja mam inne odczucia co do jasnosci i ciepla i nie interesuje mnie naprawde czy zarowka czerpie Ci mniej 5W.

Mariusz a co do Ciebie to nie wiem czy powiedziales to doslownie ale na to wskazywalo bo jeszcze raz pytam po co mi mowisz cos o zarowce???!? nie widzisz nazwe posta WYRAZNIE jest napisane HALOGEN takze dziekuje wam juz za wasze wywody na temat zarowki jak bede potrzebowal o niej informacji na lekcje z URZADZEN ELEKTR. to wiem do kogo sie zglosze, takze KONCZYMY te glupia DYSKUSJE bo wiadomosci ktore chcialem wiedziedz doweidzialem sie od X-RAY`a
    Za co mu dziekuje.....

ufffffffffffffffff madrale ;]
    STATYSTYKI: najbardziej wkurzajacy tekst. SZPAQ - 70% wkurzenia :]

".....Wszyscy staraja sie zeby jak najwiecej pradu szlo na cieplo a nie na swiatlo, dlaczego wy robicie naodwrot? Taki halogen ma wyzsza skutecznosc swietlna od zwyklej zarowki, juz niedlugo bedziecie uzywali swietlowek energooszczednych....."

ODP do szpaqa my JESTESMY INNI cool, trendy

POZDRAWIAM WSZYSTKICH WYPOWIADAJACYCH SIE :-)

Mariusz
    Guest

Ziu, najważniejsze, ze otrzymałeś informacje, których oczekiwałeś.
    Powodzenia w hodowli pajączków
    Pozdrawiam :-)

Uprawnienia umieszczania postów