Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Czy to normalne zachowanie kedziora??

Gwoździu_oi
    Guest

Czy to normalne zachowanie kedziora??

Mój ptasznik L4 cały czas chowa sie w kryjówce z kory nie linieje ale sam nie wychodzi. Ostatni wyszedł bo musiałem zmienić podłoże to go wygnało zjadł a teraz pewnie znowu sie schowa i nie bedzie dawać znaków zycia czy tak jest zawsze??

mongothealien
    Guest

Re: Czy to normalne zachowanie kedziora??

tylko nie mów mi, że trzymasz tego malucha w terrarium...
    co do zachowania kędziora - troche to dziwne, ponieważ mój do 9 wylinki był stosunkowo ruchliwy, dopiero póżniej stał się bardziej nieśmiały i większość czasu spędza w kryjówce.
    jeżeli teaguje na jakikolwiek ruch - nie mart się, poprostu nie ma ochoty opuszczać kryjówki. podrzucaj mu żarcie "pod mos" i tyle ;-)

morda
    Guest

Ptaszniki często prowadzą skryty tryb życia. Normalka.

Dark Raptor
    Guest

Mam w tej chwili 9 kędziorów (l5-l6). Wykazują wszelkie możliwe zachowania. Wyróżniłem kilka klas (czasem pająki pasują do kilku):

sprinterzy - cały czas ganiają po pojemniku, szaleją przy manipulowaniu w terra
    nieśmiali - cały czas siedzą schowane, rzadko ruszają się (czasem trwa to tygodnie), nigdy się nie wyczesują, nawet gdy je denerwuję
    nerwusy - najmniejszy ruch i twoja ręka niknie w chmurze włosków
    górnicy - tym skubańcom nawet Hysterocrates pozazdrościłby tuneli. Nic nie ostanie się w ich pojemniku nie ruszone
    himalaiści - rzadko schodzą na ziemię, cały czas na ściankach jak Kukuczko

Czasami pająki różnią się tak diametralnie zachowaniem, że aż dziw bierze, że to ten sam gatunek (i miot).

LUKa_
    Guest

No to ja mam w miare spokojnego gornika do L3 mial zawsze mala dziurke wykopana na dzien dzisiejszy L5 ma taki tunel ze sam jestem w szoku :> ogolnie przyzwyczaj sie ze mozesz swojego kendziora zadko widywac :>

Mariusz
    Guest

ja mam tylko 2 kędziorki - górnika i nieśmaiłego
    Na początku zastanawiałem się, czy cos z tym kopiącym dołki jest nie tak?
    Niby ta sama wylinka, a zachowanie skrajnie odmienne

pozdrawiam

crocodyll
    Guest

Tak jest zawsze jak się kędziora L4 trzyma w terra 100*100*100 ,i zadaje pierdołowate pytania na forum,czy ciężko jest pomyśleć??Po co zaśmiecać forum jakimiś duperelami???

Gwoździu_oi
    Guest

ja go nie trzymam w pudle 100*100*100 miałem tylko takie 10*8*4 to myślisz że to tez jest za duże

TOXYN
    Guest

ja mam swojego (L1) w terrarium 40cm wys 14cm szer i 14cm wys i wszystko jest ok ładnie je ma skubaniec apetyt jak chce to sobie łazi po terrarium albo siedzi w ziemi.

crocodyll
    Guest

No to fajnie masz,jeszecze nie słyszałem żeby ktoś trzymał L1 albopilose w takim terra,ale to nieważne.Jestem ciekawy w co go wsadzisz jak będzie L10??Pewnie zbudujesz mu klatke 100m*100m*100m.Życzę powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów