-
Re: Neonówka
I pragnę przypomnieć Myszy 1983, że mam 13 lat (pewnie nie czytał mojego posta o tym, który został niestety skasowany) i chciałem zmienić wiek w profilu na 13, ale nie wiem gdzie(nacisnąłem na "edytuj dane", ale tam nie idzie zmienić wieku, bo wogóle nie ma takiej rubryki"wiek". Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak to zmienić?
A tak wogóle t juś kupiłem żarówe białą 15W i ją dam do środka terra (na miejsce tej czerwonej 25W)
-
taaaak?? bardzo ciekawe. A twoim zdaniem "prawdziwa" czerwona zarowka ma przezroczyste szklo i moze czerwony zarnik? jesli task to niezly z ciebie koles. Te zarowki ktorych uzywa sie w ciemniach fotograficznych ( te "prawdziwe") maja wlasnie barwione szklo, "znawco". A ta co ja mam nie przyciemnia, tylko daje czerwone swiatlo( tak, jesli tylko ona jest zapalona to wszystko jest oswietlone na czerwono :P ), a wiec swiatlo ktore emituje jest czerwone. No i wtedy pajaki go nie widza :P
-
to dobrze że taką masz, co ja się czepiam twojej żarowki?
EOT
-
a to ze gadasz bzdury, czy jest malowane czy barwione szklo czy tez pokrywane to zmienia barwe swiatla z bialej na czerwona a wiec dziala jak trzeba.
-
niestety nie masz racji ale nie bede prowadził polemiki z gowniarzem co ma 15 lat
jak chcesz to załóż nowy wątek i sie zapytaj pozostłaych osób na forum bo tutaj nikt nie zagląda
-
No tak, jak nie mozna znalezc logicznych argumentow to od razu sie wyzywa od gowniarzy. Swiadczy to tylko o Twoim poziomie kultury. Ale pan "znawca" wie oczywiscie najlepiej. Watpliwosci mam jedynie co do zarowki pokrywanej ktora posiadam. Ale mimo tego ze niby nie jest "dobra" to i tak to swiatlo nie przeszkadza kedziorowi. Gdyby ona rzeczywiscie w ogole nic nie zmieniala i pajak by to swiatlo widzial, to mialby za jasno. A jest spokojny, to co moze widziec to wg. mnie bardzo slabe swiatlo, bo tylko takie moze mu nie przeszkadzac. A zarowka to lustrzanka 40 W w odleglosci kilkunastu cm od pojemnika z pajakiem (temperature ma 23-25 stopni) wiec przeszkadzalaby mu wybitnie gdyby widzial clae swiatlo emitowane przez nia.
-
cholera a czy ja mówiłem że twoja żarówka jest zła, że przeszkadza pająkom?, mówiłem że on daje normalne światło tylko przyciemnione,
a żarówka ciemniowa ma inne widmo i inną temperaturę barwową na którą papier fotograficzny i filmy czy negatywy nie reagują - wątpie abyś miał taką żarowkę?
wiem to bo intersuję się fotografią
tą żarówkę co ty masz to normalna żarówka lustrzana pokryta jakąś czerowną substancją i tyle, żarówki ciemniowe są inne tak jak pisałem już wcześniej
a co do żarówek przyciemnianych (te co ty masz) i zwykłych nie ma różnicy przynajmniej w przypadku co do moich pająków
propnuje to zakonczyć bo się trochę OT zrobiło
-
Saurus, nie masz racji, Awikularia też mi pisała, że nie ma różnicy czy dam pająkowi białą, czy czerwoną żarówkę(chyba, że wygląd, jak terra będzie wyglądało przy określonym kolorze)
Aby pająk nie widział światła trzeba mieć jakąś drogą, specjalną żarówkę, nie wiem jak się nazywa
-
a widzisz Saurus - spróbuj np. w ciemni wykorzystać tą twoją żarowkę lustrzankę i zobacz czy papier zdjęciowy ci się nie zaświetli
-
A tak wogóle nieżle się pomieszała kolejność tych wypowiedzi,
Uprawnienia umieszczania postów