-
Re: rozpoznawanie
chcialem poznac zdanie innych doswiadczonych osob
-
gadacie glupoty :P moj ptasznik przybiega do mnie jak go tylko zawolam wiec nawet reaguje na swoje imie
-
Ptaszniki nie planują "przebiegu akcji" w sposób, w jaki robią to np. skakuny, ale one znajdują się ewolucyjnie jakiś szczebel wyżej niż ptaszniki. Ptaszory nadrabiają wielkością, co jest nagminne u zwierząt prymitywnych, zwłaszcza stawonogów - im większy tym głupszy. Słaby jad muszą czymś rekompensować.
-
skakuny w pokoju mam dwa (o ile nie poszly gdzieś sobie), ciekawe czy planują jak wciągnąc "ten chlerny kawał mięsa" pod łóżko ;-) ogółem skakuny są cool :-)
-
Ja miałem dwa, ale jeden mi padł. No fajne są, szczególnie jak polują.
-
>ewolucyjnie szczebel wyżej
>zwierząt prymitywnych
He, he... nie lepiej napisać "mniej złożonych". Ewolucyjna drabina bytów już dawno straciła rację bytu
Większy nie znaczy głupszy. "Inteligencja" zależy raczej od presji środowiska niż organizmu. Jeśli wymaga ono szybkiego i złożonego analizowania i reagowania na bodźce z otaczającego je świata, wtedy będą "bardziej inteligentne".
Oczywiście dużo zależy od tego co przyjmujemy za inteligencję.
-
.. właśnie, gdyby nie mozna było ich tresować, to po co nadawać im imiona?
kiedys słyszałem takie powiedzenie:
"... Mądry wie co mówi, a głupi mówi co wie..."
pozdrawiam
-
Mariusz, ostatniego posta nie zrozumialam... Nadales imie swojemu pajakowi, aby go tresowac i teraz tego zalujesz, czy jak???
-
Awikularia, nie przejmuj sie, to nie bylo nic osobistego
zgadzam się z Tobą, pytanie było z tych mało inteligentnych
Uprawnienia umieszczania postów