Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zaryzykuję

Drobek
    Guest

Re: Zaryzykuję

Wszystkie Euscorpiusy mają słaby jad?
    Głównym kryterium przy wyborze będzie agresywnośc i moc jadu.

bartekg
    Guest

Wszystkie Euscorpiusy mają słaby jad?
    Tak, wszystkie.
    Najłatwiej u nas dostać E.italicus. Polecam zakup już trochę podrośniętego (lub kilku - pięknie chowają się w stadzie). Z maluszkami po pierwszej lub drugiej wylince jest trochę zabawy z karmieniem - ze względu na ich rozmiary Nich Cie to jednak nie zniechęca

Mariusz
    Guest

Jezeli Twoje uczulenie na pszczoly i osy polega na tym, ze masz po nich bąble , to spokojnie moze trzymac pająki - to "żadne" uczulenie.
    Ale jezeli masz to co moja koleżanka, którą jad pszczoły o mało nie zabił, to odpuść sobie terrarystykę.

Drobek
    Guest

4 lata temu tak byłem pokąszony przez pszczoły i osy, że lekarz powiedział, że następne ukąszenie skończy się szpitalem. Po ukąszeniu strasznie puchłem pod szyją i miałem obrzęk w miejscu ukucia. Minęło już ponad cztery lata bez ukąszenia, może przeszło mi to uczulenie?? Nie będę jednak tego sprawdzał ;P Co nie znaczy że nic nie kupię.

Mariusz napisał:
    > to odpuść sobie terrarystykę

Chyba chciałeś powiedzieć ptaszniki/skorpiony

Mariusz
    Guest

> 4 lata temu tak byłem pokąszony przez pszczoły i osy, że lekarz powiedział, że
    > następne ukąszenie skończy się szpitalem.

wszystko naraz? pszczoły i osy? gdzieś Ty był?! )))

Koleżanka o której wspominałem, była użądlona przez tylko jedną osę. Jedno stworzonko o mało nie pozbawiło jej życia. Skoro Ciebie "pogryzło" całe "stado" i żyjesz, to nic Ci nie będzie.
    Jednak zastrzegam, że nie jestem lekarzem - to moje prywatne zdanie.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów