Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Potrzebuję wyjaśnienia

Vagansmen
    Guest

Re: Potrzebuję wyjaśnienia

Ma trzy kryjówki(mam bardzo duże terra, więc zmieściłem)- kokosa, grotę z kamieni i takie miejsce przy szybie zasłonięte sztuczną rosliną i korzysta z wszystkich trzech(może sprawdza gdzie najlepiej przejść wylinkę hehehe)

mich
    Guest

Pawle, to wcale nie jest nietypowe zachowanie... u mnie 3/4 naziemnych pająków łazi po szybach (a geniculata to zadko na ziemie schodzi ostatnio) i nie sadze zeby powodem bylo podloze... Pająki po to mają 8 odnóży zeby miedzy innymi mogly chodzic po powierzchniach pionowych

Awikularia
    Guest

U mnie Brachypelma ruhnaiu, samica, siedzi juz drugi dzien na siatce. A wlasciwie wisi do gory nogami. Ma kryjowki, rosliny itp. U mnie wiele pajakow tak siedzi - nie uwazam, aby byly przesuszone lub chore. Moze troche zwariowane....

Vagansmen, jezeli chcesz, aby pajak nie widzial czerwonego pasma swiatla, musisz kupic specjalistyczna zarowke (drogie sa). Te za 4 zlote sa tylko pomalowane...

Paweł Wielądek
    Guest

Chodzenie po pionowych powierzchniach to jedno (szczególnie przy tak małych terrariach w jakich sie znajduja zazwyczaj pajaki - 20x20, 20x30 cm), ale przesiadywanie w górnym rogu terrarium to inna sprawa, szczególnie że ponoć pająk ma "bardzo duże terra" (jakie?). Ale to tylko moja opinia.

Vagansmen
    Guest

No ale przez pomalowane też przecież świeci czerwone światło...

Awikularia
    Guest

Z twojego profilu widze, ze masz 18 lat. Masz chyba fizyke w szkole? Kolor a barwa swiatla to dwie rozne rzeczy.

Widzisz kolor fioletowy, prawda? Ale swiatla ultrafioletowego juz nie widzisz, no nie? A niektore zwierzeta je widza... Podobnie jest z pomalowana na czerwono zarowka. Przez to, ze sie ja pomaluje, nie oznacza to, ze znienacka bedzie ona emitowala czerwona barwe (pasmo).

Nazar
    Guest

Vagansmen :
    Myśl, myśl i jeszcze raz myśl bo sie na studia nie dostaniesz!!!!!!

Vagansmen
    Guest

No tak sory, tyle nauki, że się takich prostactw zapomina

Uprawnienia umieszczania postów