-
Re: Potrzebuję wyjaśnienia
Ma trzy kryjówki(mam bardzo duże terra, więc zmieściłem)- kokosa, grotę z kamieni i takie miejsce przy szybie zasłonięte sztuczną rosliną i korzysta z wszystkich trzech(może sprawdza gdzie najlepiej przejść wylinkę hehehe)
-
Pawle, to wcale nie jest nietypowe zachowanie... u mnie 3/4 naziemnych pająków łazi po szybach (a geniculata to zadko na ziemie schodzi ostatnio) i nie sadze zeby powodem bylo podloze... Pająki po to mają 8 odnóży zeby miedzy innymi mogly chodzic po powierzchniach pionowych
-
U mnie Brachypelma ruhnaiu, samica, siedzi juz drugi dzien na siatce. A wlasciwie wisi do gory nogami. Ma kryjowki, rosliny itp. U mnie wiele pajakow tak siedzi - nie uwazam, aby byly przesuszone lub chore. Moze troche zwariowane....
Vagansmen, jezeli chcesz, aby pajak nie widzial czerwonego pasma swiatla, musisz kupic specjalistyczna zarowke (drogie sa). Te za 4 zlote sa tylko pomalowane...
-
Chodzenie po pionowych powierzchniach to jedno (szczególnie przy tak małych terrariach w jakich sie znajduja zazwyczaj pajaki - 20x20, 20x30 cm), ale przesiadywanie w górnym rogu terrarium to inna sprawa, szczególnie że ponoć pająk ma "bardzo duże terra" (jakie?). Ale to tylko moja opinia.
-
No ale przez pomalowane też przecież świeci czerwone światło...
-
Z twojego profilu widze, ze masz 18 lat. Masz chyba fizyke w szkole? Kolor a barwa swiatla to dwie rozne rzeczy.
Widzisz kolor fioletowy, prawda? Ale swiatla ultrafioletowego juz nie widzisz, no nie? A niektore zwierzeta je widza... Podobnie jest z pomalowana na czerwono zarowka. Przez to, ze sie ja pomaluje, nie oznacza to, ze znienacka bedzie ona emitowala czerwona barwe (pasmo).
-
Vagansmen :
Myśl, myśl i jeszcze raz myśl bo sie na studia nie dostaniesz!!!!!!
-
No tak sory, tyle nauki, że się takich prostactw zapomina
Uprawnienia umieszczania postów