-
kogo wsadzic do takiego terra??
mam w planach i zrobie je na bank terra z plyty meblowej o wymiarach dl80, wys80, szer 40-45cm lub 80x60x40 (zaleznie od tego jak totne plyty-szerokosc pozostanie 40-45) ale mogemanipulowac przy dlugosci i ysokosci! tu juz uklad dowolny! chce wykleic cale je korkiem i zrobic jakos ciekawei-ze wyobraznie mam olbrzymia wiec powinno wyjsc spoko-tu pytani do WAS- CO TAM WSADZIC ZA ZWIERZAKA????- jako ze nie bede ogl miec tam super wilgotno wiec niektore egzemplarze odpadaja! nie chce tez stosowac UVb wiec kolejna grupka odpada!!
wiec poleccie mi jakiegos gadzika-jaszczura lub weza-takzeby mial na cale zycie- myslalem o gekonach jakims stadku (ale jakos lamparty do mnie nie przemawiaja) wiec czekam na wasze propozycje-80x80x40 (80x60x40)
z gory dziki za podpowiedz
-
Re: kogo wsadzic do takiego terra??
z jeszczurek bys mógł tam dac tokasa, trio gekonów paskowanych, trio albo wiecej gekonów tureckich, trio gekonów murowych, a z węzy jakies węze nadrzewne moze grzechotnik jakis np. Trimeresurus stejnegeri tylko nie wiem jakie ty wkoncu chcesz wymiary bo wyzej napisałes: wymiarach dl80, wys80, szer 40-45cm lub 80x60x40 a na końcu napisałes ze wymiary 80x80x40 a tak zazwyczaj sie pisze wymiary (dł,szer, wys) chyba ze te wymiary odnosza sie do wymiarów powyzej a jak nie to szło by jeszcze inne gatunki węzy i jaszczurek wsadzic do tego terra
PoZdRo FoR AlL
-
ok uogolniam wedlug standardow -80dl- 40(45) szer-80 (60-zaleznie jak dotne plyty) wysokosc!!!!!!!!
z dlugoscia i wysokoscia moge anipulowac-poniewaz mam plyty o wymiarach 40(45-nie pamietam) na 165-i tu zaleznie jak dotne!!!!!!!
-
No to to co pisałem wczesniej te zwierzaki chyba ze dokupisz do terra swietlowke UV to jeszcze by mogla by byc parka anolisów zielonych jeden kameleon jemeński i nie wiem co jeszcze moze inny terrarysta ci pomoze PoZdRo
-
MOże jakiegoś lampropeltisa lub zbożówkę??
A z gekonów to toke, paskowane, murowe, scynkowe, ostajnice, jakieś nadrzewne scynki( dasje szmaragdowe) lamparty, anolisy, felsumy,pareodury i takie tam .Musisz sam wybrać choć ja bym wybrał (znowu) Lampropeltis triangulum sinaloe
Pozdro
Uprawnienia umieszczania postów